2023-08-13
蒸海鲜你地有无试过呀,今次试左铜锣湾蟹仙,我试过有几间蒸海鲜系用平价货既,当然价钱都系三百尾四百蚊咁,如果你想食好d既,蟹仙佢地就用既都系高品质海鲜。今次我就拣左$449最平0个个套餐,最惊喜既居然系只青口,平时青口就食得多感觉系一d平价海鲜来,食落去又干又柴,但蟹仙系用左大西洋青口,口感完全系升左几班,食落去口感饱满弹牙,海水味浓,好似食左只珍珠蚝咁,可以话系我食过既青口最好食既。另外套餐里有一只蟹一只澳洲龙虾,蟹系爆膏既奄仔蟹,奄仔蟹其实系未经交配的处女蟹 ,生于咸淡水交界处 .生长期约 3-4 个月 ,由于仍是幼蟹 , 肉质比大大只的膏蟹嫩好多. 蟹膏都几多,雌蟹既蟹膏口感软身比雄蟹既硬身蟹膏香口。澳龙都系多膏,直接从鱼缸攞出嚟,绝对新鲜,size 大概手掌咁大赤虾老实讲应该属于冰鲜货,肉质唔算特别嫩口,但系有上赤虾,虾身大只,虾头比其他虾鲜味另外仲有鲍鱼、刀贝、月亮贝、同埋珍珠蚝$449呢个价钱,绝对值回票价
蟹仙佢地就用既都系高品质海鲜。
另外仲有鲍鱼、刀贝、月亮贝、同埋珍珠蚝
$449呢个价钱,绝对值回票价