餐厅: 築地日本料理 (金百利廣場)
资讯:

2024-08-27 563 浏览
今日同屋企人去咗sogo行街 之后去咗对面百利揾嘢食 呢栋大厦不嬲都食士林立我哋拣咗呢间叫做筑地日本料理嘅食下日本嘢叫咗个四人套餐里面有沙律 炒菜 小食 卷物 刺身 甜品等等沙律松叶蟹肉香芒蟹子沙律 芒果嘅香甜 加埋一梳梳嘅蟹肉 咸咸地又爽脆嘅蟹子同埋青瓜丝爽脆嘅口感 作为沙律开开胃配菜和风炒椰菜 上面洒咗木鱼 吸收热力水蒸气会自己喺度旭 炒菜有椰菜同埋菇菌类 清清地四人刺身拼盘有海胆 北寄贝 鲭鱼 甜虾 三文鱼 鲷鱼 普遍都几新鲜 而且上菜嘅时候有干冰 卖相十足 海胆鲜甜无苦味卷物青龙 即系炸虾卷 面头仲有海胆 炸虾系新鲜炸起所以食落仲好脆味之鳗 寿司饭上面有鳗鱼 鳗鱼上面有块芝士 味道好夹小食蜜糖芥末炸鸡 炸鸡只系包装鸡粒 炸香后面头洒满甜甜酸酸嘅蜜糖芥末酱主食黑椒和牛粒饭 呢个饭系店员喺你隔离炒 靠石头锅嘅热力将未熟嘅牛肉同粟米&白饭伴炒 而且炒嘅时候会有咋咋声 最后仲有好多饭焦岩哂我石烧鳗鱼炒饭 呢个就喺厨房煮出嚟 但同样好够热而且鳗鱼汁甜甜地 配埋油脂肥美嘅鳗鱼 加埋粒粒分明嘅珍珠米 好容易不知不觉就食晒可以免费配清酒或者特饮 特饮有得拣特调梳打而唔系普通罐装汽水咁简单最后仲

叫咗个四人套餐里面有沙律 炒菜 小食 卷物 刺身 甜品等等

沙律