2024-12-03 204 浏览
今次试咗位于荔枝角嘅一间连锁烧肉店。佢位于荔枝角AEON,店舖都几大,座位位置都好阔下。依度主打嘅系烧肉套餐,一份肉再配饭,汤,同埋小菜。今次同朋友就每人嗌咗个套餐,分别嗌咗店舖人气嘅宫崎和牛套餐同美国牛五花加牛小排套餐。凹晒桥空中列车,点完餐之后会由一㗎列车仔送成个套餐俾你,几得意。舖头嘅酱汁都非常充足,除咗普通嘅烧肉酱,盐,黑椒,仲有香草蒜蓉烧肉汁同韩式辣椒酱,任君选择。先讲宫崎牛餐。个餐除咗宫崎和牛,其实都仲有另外两款牛,韩牛同埋A4和牛件。真系估唔到咁肥美,食落真系媲美日本食嘅和牛咁。每个人前面都有个炉仔,逐块即烧即食,真系劲满足!而美国牛五花同牛小排套餐就胜在份量极多,啱晒钟意食肉嘅人,但当然肉味都好足亦都非常肥美。最后再加咗点牛舌,感觉上有少少重口味,酱汁味比较浓。餐厅外面亦都免费提供柠檬水俾大家任饮,方便大家油腻嘅时候解一解,值得一赞。总结嚟讲,对于一间相对平民嘅烧肉店呢度嘅肉质量非常之高,属于性价比相当之唔错嘅选择。几推荐钟意食肉嘅人试吓。

今次试咗位于荔枝角嘅一间连锁烧肉店。

佢位于荔枝角AEON,店舖都几大,座位位置都好阔下。

最后再加咗点牛舌,感觉上有少少重口味,酱汁味比较浓。