2024-02-21
朋友推荐咗依间天妇罗店~去到门口见到大排长龙真系吓一跳下次再黎要早啲到就唔洗排太耐依间主打天妇罗,除左有定好左既set之外仲可以叫自选天妇罗丼~价钱由$30起跳,每款天妇罗由$8-$18蚊不等主食可以拣饭或冷热乌冬/荞麦面今次朋友拣左饭,我就拣左冷荞面面面身爽口,冷面汁清爽,配上油炸既天妇罗正好可以解腻就岩晒啦虎虾够大只,粉浆够脆薄,唔油腻绝对唔系其他有啲地方拍到扁晒先上粉烤扮大只个啲糖心蛋都好正半生熟既蛋黄好香蛋味,天妇罗既做法仲增添左唔同既风味饺子整体合格虽然未到爆汁既地步,但肉馅都多汁,外皮香口,如果鸡皮可以再脆身啲就完美依个期间限定既甜品有小惊喜雪糕拣左云呢拿味,苹果同样系上左天妇罗浆炸过既刚炸好热辣辣既苹果肉加埋冻冰冰既雪糕,口感多变食多两啖有啲似另类既apple crumble感觉
自选天妇罗丼
自选天妇罗丼