2024-02-25 43 浏览
- Peek-A-Poke @ 尖沙咀 -唔行过都唔知原来依家重庆大厦隔离开咗个新商场,装修都几靓,仲有好多餐厅😆今次就试吓朋友食过既呢间Poke Bowl😋🥣夏威夷风味+腌酸姜+八爪鱼🐙朋友拣既呢碗包含咗呑拿鱼、海带芽、紫洋葱、蟹子,酱汁就系鲣鱼酱油,仲拣咗珍珠糙饭做底。全部食材都好新鲜,冇鱼腥味😙食之前捞一捞就更加好食喇~佢既份量好大,呑拿鱼同八爪鱼都好大粒😙因为加咗腌酸姜,所以更加清新,钟意食酸甜口味既都可以试吓呢个配搭😆🥣自选风味碗 (三文鱼+杂锦香菇)我自己就拣咗自选风味碗,佢可以系5款食材入面拣1至2款😆我拣既三文鱼好新鲜,而且好大粒😍加埋香菇估唔到咁夹🤣因为朋友食过知道份量比较大,所以我就拣咗寿司饭配沙律菜既配搭😋配料方面就拣咗豆腐、海带芽同青葱,豆腐捞咗芝麻酱,加埋沙律菜食够晒香😙佢连酱汁同调味料都有好多选择🤣唔食多几次真系试唔晒🤣士多啤梨奶昔一饮就知系有用新鲜士多啤梨打出嚟既😋饮落好Creamy,而且饮晒成杯都唔会觉得太甜或者腻😙佢哋仲有牛油果同香蕉味可以选择😜📍尖沙咀弥敦道36-44号重庆大厦heath庆方地库S01B号舖性价比 🤩🤩🤩🤩味道 🤩🤩🤩🤩.5
- Peek-A-Poke @ 尖沙咀 -

🥣夏威夷风味+腌酸姜+八爪鱼🐙

🥣自选风味碗 (三文鱼+杂锦香菇)

士多啤梨奶昔

📍