2019-09-29
唔讲唔知,原来荃湾都有间几有情调既西餐&bar,成日经过都无留意到,惊觉原来我已经蚀左咁耐😂 哩度可以慢活咁同朋友饮返2杯,又可以嚟食返餐靓靓西餐👍 侍应安排我地坐喺透明玻璃隔离,可以见到隔离枱但听唔到佢地讲乜,仲同佢地可以say个hi,好有趣😆😄·☆ 西班牙生蚝 HKD$178 (Half dozen)哩度既生蚝都算几抵食,咁有情调梗系要食啲生蚝衬返下(唔知系咩道理😂) 当日既产地系西班牙蚝,啲蚝都几大只,仲要好肥美,啖啖肉有海水味,不错的😋·☆ Set Dinner HKD$288▪洋葱汤▪鲜海胆樱花虾慕丝(+$58)▪美式烧烤酱烧肋骨配薯条,火箭菜沙律▪是日甜品平时对洋葱汤麻麻既我,竟然可以成个汤饮哂😲 个汤十分浓味,完全唔似食紧洋葱,啲洋葱腍到一个点,好味道😋 前菜系一个非常亮丽精致既慕丝,用原只海胆装住,啲慕丝整到鲜甜幼滑,食落嗒到微微海胆鲜味,仲要成个卖相超靓,非常喜欢💕 而个主菜烧肋骨都好好味,猪肋骨肉质够哂软腍,好容易撕开嚟食👍 𠮶酱汁甜甜地,同个猪肋骨好夹😋 最后食埋个嫩滑既豆腐慕丝,大满足🤗🤗
☆ 西班牙生蚝 HKD$178 (Half dozen)
☆ Set Dinner HKD$288
▪洋葱汤
▪鲜海胆樱花虾慕丝(+$58)
▪美式烧烤酱烧肋骨配薯条,火箭菜沙律
▪是日甜品