2021-02-15 784 浏览
喺中环食完甜品,好想食少少轻食咁啱就系OpenRice见到呢间食饺子就嚟试吓🤩估唔到误打误撞之下食到民选第五名好食嘅饺子店!呢间小店就算系非繁忙时间(讲紧系两点几左右)都唔少人排队架等咗大约20分钟左右终于都有位舖头面积唔算大,但都算坐得OK舒服嘅一入舖头就见到大大讲装置,大大力推黄店🥰🥰👆🏻餐单方面其实都几多选择,除咗煎饺水饺之外,仲有炸饺🤣🤣🤣🤣亦都有其他小食类有台式嘅盐酥鸡,亦都有日式嘅关东煮之类其实我哋就唔算肚饿,本身谂住带一份煎饺一份水饺但系留意啦,呢度有规定最低消费每人$50所以唔系好肚饿,我哋最尾都要拣多个关东煮呢只煎饺真系不得了!食落去似系王将饺子个皮脆到不得了,但系一啲都唔厚粉中间食落去好香蒜头味,但系又唔会觉得好重口味猪肉嘅份量都系啱啱好最重要嘅系佢就算冻咗都一样咁好食!水饺方面佢个汤系普通猪骨汤,虽然冇乜惊喜,但系加埋汤食口感好温和同煎饺一样都系皮薄馅靓😋😋😋中规中矩嘅好食!关东煮方面反而有惊喜佢个汤系甜甜地嘅日式清汤,再加上佢啲冬菇好淋又唔会有𠮶浸好重嘅冬菇味食落去系清新,啲花枝丸同埋鱼腐都好有口感萝卜都系淋淋地,相信都好啱老人家同小朋友食🤣题外话,佢啲碗都几得
喺中环食完甜品,好想食少少轻食
咁啱就系OpenRice见到呢间食饺子就嚟试吓🤩
估唔到误打误撞之下食到民选第五名好食嘅饺子店!

呢间小店就算系非繁忙时间(讲紧系两点几左右)都唔少人排队架
等咗大约20分钟左右终于都有位
舖头面积唔算大,但都算坐得OK舒服嘅
一入舖头就见到大大讲装置,大大力推黄店🥰🥰👆🏻

餐单方面其实都几多选择,除咗煎饺水饺之外,仲有炸饺🤣🤣🤣🤣
亦都有其他小食类
有台式嘅盐酥鸡,亦都有日式嘅关东煮之类
其实我哋就唔算肚饿,本身谂住带一份煎饺一份水饺
但系留意啦,呢度有规定最低消费每人$50
所以唔系好肚饿,我哋最尾都要拣多个关东煮

蒜芯猪肉煎饺

呢只煎饺真系不得了!食落去似系王将饺子
个皮脆到不得了,但系一啲都唔厚粉
中间食落去好香蒜头味,但系又唔会觉得好重口味
猪肉嘅份量都系啱啱好
最重要嘅系佢就算冻咗都一样咁好食!
关东煮、粟米猪肉水饺

同煎饺一样都系皮薄馅靓😋😋😋
中规中矩嘅好食!
关东煮方面反而有惊喜
食落去系清新,啲花枝丸同埋鱼腐都好有口感
萝卜都系淋淋地,相信都好啱老人家同小朋友食🤣
题外话,佢啲碗都几得意㗎🥰
——
服务方面中规中矩,都唔会话要等好耐
另外佢都有啲set好抵食,一份煎饺或者水饺再加埋饭或者乌冬都系50几蚊
喺中环来讲仲喺边度揾🤑🤑
非常值得黎试吓嘅小店!
2021-02-11
蒜芯猪肉煎饺