2023-03-23
果日我无意中行过见到间新开既火锅店好elegant ,早两日我朋友生日于是就去呢间试下,因为上网见到装修好正,啱哂我个生日朋友🥲 一入去好豪华既感觉,啲座位间格得好好,每张枱私隐度都高,装修有气派,仲播啲hit songs 😅 🥢杏汁猪肺汤:奶白色嘅汤底,猪肺洗得好干净,杏汁味道适中,呢啲汤底唔系度度地方有,考功夫之作,汤熬得好甜够火喉。🥢安格斯特级手切肥牛 :肉质及脂肪比例最平均,细细块唔厚身。🥢自家即炸响铃卷 :炸得脆脆的,新鲜唔会啡黄色炸得过火。🥢鱼肚 :带啲弹牙,索哂啲汤汁。🥢手打四宝丸 :牛丸、虾丸、鲮鱼球同墨鱼丸,都好弹牙,一食就知自家手打,味道比较鲜香。🥢自家水饺皇自家韮菜饺 :水饺入边啲虾好大只,新鲜,韭菜饺调味得唔错,入边Juicy.🥢杂菜拼盘 :呢个摆盘好靓,平时啲火锅店唔会咁有心机放得咁靓😆重点系佢入边好多款蔬菜,净系菜都四款,仲有蕃茄,粟米,车厘茄同冬瓜片。🥢自家制牛奶仙草红豆芋圆:店员话跟我做紧优惠, like 社交平台就送。食落去系唔甜,食完边炉食佢又几完满㖞个感觉。
🥢自家即炸响铃卷 :炸得脆脆的,新鲜唔会啡黄色炸得过火。
🥢鱼肚 :带啲弹牙,索哂啲汤汁。