2021-10-26
相信讲到菲律宾菜,大家都可能会好陌生,但系喺香港实在好少餐厅系标榜煮呢个菜式,所以都令我好想过去试吓😍😍而我自己多数谂到食菲律宾菜都系一啲比较菲律宾地道嘅菜式!今次就同朋友一齐去咗试吓🤤首先,我哋叫咗一份Pesto all’s Genovese 香蒜 一齐share!!呢个香蒜嘅味道好香浓,而且加埋带子嘅鲜甜,好出色👍🏻👍🏻另外叫咗两款小食,其中一个系烧吞拿鱼沙律 🥗呢个烧吞拿鱼沙律份量好十足,而且呢个小吞拿鱼好香,咬入去嘅时候吞拿鱼嘅油脂涌晒出嚟🤩系有一种好满足嘅感觉!最后就系呢一款芝士肉丸配面包!我想讲呢个面包真系好好食!甜甜地嘅面包,再加上呢个佢哋自己手打嘅芝士肉丸!味道好夹!而且呢个面包非常松软🤩🤩钟意食菲律宾面包嘅一定要试吓,真系冇介绍错!