好耐冇出嚟食饭,朋友知我平时钟意饮酒,特登约咗我嚟呢间Wako Sake Bar,话有得任饮夜题!我紧系即刻话好未饮野前首先食D好野打个底先,我地就叫咗个【梅】铁板二人前 $688和风野菜沙律新鲜沙律菜够晒fresh又juicy丰洲直送刺身三点盛剑鱼、牡丹虾同带子,3款都好新鲜,由其剑鱼肉质柔软脂肪多铁板烧比目鱼跟住就系睇厨师系我地面前即场表演铁板烧比目鱼,视觉味觉双重享受!净系睇相已睇得出厨房烧得非常有水准,呢件比目鱼外皮就金黄焦脆,闻落有鱼油甘香同烧过嘅焦香令人垂涎三尺内里鱼肉鲜嫩Juicy,高质!季节串烧盛(五串)跟住到串烧,新鲜热辣即烧出嚟,恰到好处嘅火候,食落完全唔干身仲好香脆大虎虾 $240大虎虾系我地另外加点嘅,因见到有人点呢款我又心思思想试😛一路食紧串烧时就一路睇住厨师手势纯熟地帮虾剥皮整造型🤣上碟时就知冇点错,卖相一流,仲拌以好多樱花虾肉质肥厚,虾味重,肉鲜甜,惹味十足,赞!北海道松叶蟹棒拌日本小茄子呢道松叶蟹棒茄子,食落更似中式汤羹XD松叶蟹蟹棒鲜甜,日本小茄子食落口感有D似中式汤羹D瓜🤣整体嚟讲足料又够清甜美国安格斯牛肉薄烧美国安格斯牛肉每块薄薄地烧起更可烧出牛肉

和风野菜沙律
新鲜沙律菜够晒fresh又juicy

丰洲直送刺身三点盛
剑鱼、牡丹虾同带子,3款都好新鲜,由其剑鱼肉质柔软脂肪多

铁板烧比目鱼
内里鱼肉鲜嫩Juicy,高质!

大虎虾 $240
大虎虾系我地另外加点嘅,因见到有人点呢款我又心思思想试😛
一路食紧串烧时就一路睇住厨师手势纯熟地帮虾剥皮整造型🤣
上碟时就知冇点错,卖相一流,仲拌以好多樱花虾
肉质肥厚,虾味重,肉鲜甜,惹味十足,赞!

北海道松叶蟹棒拌日本小茄子
呢道松叶蟹棒茄子,食落更似中式汤羹XD松叶蟹蟹棒鲜甜,
日本小茄子食落口感有D似中式汤羹D瓜🤣整体嚟讲足料又够清甜

美国安格斯牛肉薄烧
美国安格斯牛肉每块薄薄地烧起更可烧出牛肉油香,食落juicy软嫩唔韧
再包著葱同蒜拌以自家制酱汁,口感更丰富

日本樱花虾炒饭 或 牛肉稻庭汤乌冬
嚟到尾声再食返个樱花虾炒饭,满满嘅金包银同大量脆脆樱花虾,好味到就算饱都忍唔住食晒😳
或者都可以有乌冬选择~
日本樱花虾炒饭

时令甜品
红豆抹茶布甸🍮,抹茶味浓郁,红豆够香甜,食落够弹滑

最后当然要介绍下重头戏我最期待嘅任饮放题...
每晚都有超过100款日本酒放题果酒、梅酒、烧酎、吟酿,一晚满足你超多愿望。
超抵价钱 $98/30mins、$188/60mins、$368/120mins
我自己比较好梅酒,选择困难嘅朋友都有店员细心推介
2021-03-24
日本樱花虾炒饭