2023-11-30
4个女人嘅聚会,拣咗呢度都真系冇拣错,好钟意!我哋坐室内,但发现原来户外酒吧都好chill 好正,适合饮住红酒白酒或cocktail倾吓计,影相打卡都好靓,dinner前可以饮番杯先。呢度食物亦有惊喜,逐个讲吓啦~Seafood Platter 好靓嘅仙气海鲜拼盘,有烟雾效果!里面包括饱满鲜甜嘅生蚝、波士顿龙虾、南非鲍鱼、北海道带子同虎虾,全部新鲜弹牙,但最正系配有6款酱汁,提鲜好好食。松叶蟹肉甘虾海胆配牛油果用生菜包住食,配搭好新鲜,除咗口感丰富refreshing,蟹同海胆鲜味亦更出。牛仔膝肉烩手制意大利宽条面配烧牛骨髓牛骨髓充满牛脂焦香,味道非常香浓,用嚟搽面包系一绝!配个个面refreshing嘅蕃茄酱,perfect match~ 龙虾干邑浓汤、黑松露泡沫野菌汤龙虾汤有半只新鲜龙虾喺里面!即叫即制,算得上我近年食过最足料最好饮嘅龙虾汤;而野菌汤亦好香浓,配合大片黑松露口感丰富。澳洲M6和牛斧头扒 1200克超巨大嘅顶级和牛扒,归功厨师控制火力一流,充满焦香,肉嫩juicy。招牌烤原只蒜香有机玉米鸡原只上枱后先帮我哋切开,皮脆肉嫩,就算连鸡胸都咁嫩滑咁多汁。原来用咗81日有机玉
Seafood Platter
松叶蟹肉甘虾海胆配牛油果
牛仔膝肉烩手制意大利宽条面配烧牛骨髓
龙虾干邑浓汤、黑松露泡沫野菌汤
澳洲M6和牛斧头扒 1200克
招牌烤原只蒜香有机玉米鸡
原只上枱后先帮我哋切开,皮脆肉嫩,就算连鸡胸都咁嫩滑咁多汁。原来用咗81日有机玉米鸡原只腌制 24 小时,分3次烤焗,唔怪得点菜后需时45分钟先有得食,但值得等嘅!
甜品我哋今次试咗意大利咖啡芝士朱古力,外形好得意,好似麦提莎嘅,原来系tiramisu truffle波波,除咗好食,仲有烟雾效果,啱晒打卡,个人推介必点!另外仲叫咗Hazelnut Semifreddo、朱古力心太软都系高质之作。我哋4个人食,劲饱呀!