夜晚7:00嚟到,餐厅装修简单,木制风格,好有气氛。环境好宽敞,坐落去好舒服😙😙。食物质素高,好出色!我哋叫咗两份set。⭐️  Welcome drink:紫苏梅子Soda 🍹一开始就有店员serve 紫苏梅子Soda,饮落去酸酸甜甜之余又带点清爽,几fresh😆😆。 ⭐️ Appetizer: 明太子大虾香葱吞拿鱼茸他他伴脆米通.田园沙律 🍤🥗脆脆嘅米通好香,米味非常突出。配上香葱吞拿鱼,吞拿鱼新鲜,油香四溢,好出色😚😚。明太子大虾鲜美,田园沙律清新简单。⭐️ Appetizer: 原只矶煮南非鲍鱼配酱油溃三文鱼籽 🦪鲍鱼咸香度适中,酱油入味,鲜味十足,口感弹牙。三文鱼籽晶莹饱满,配上大大只鲍鱼,非常满足。⭐️ 千邑龙虾汤 龙虾汤加上千邑白兰地Cognac🦞,口感更顺滑😍,香味十足,非常出色。⭐️ Refreshment: 台湾日月潭紫芽红茶 紫红色嘅茶,有淡淡果香。口感既芳香又回甘🍵,有淡淡的同木质香,值得一试。⭐️ Main: 香煎智利白鳕鱼伴甜椒野茵鲜茄蓉烩大蚬.香草鸭油烤薯仔非常大件,大概有三只手指咁高。白鳕鱼嫩滑,带油脂香味 🐟。鱼皮煎得香脆口,配上白白鳕鱼肉,好满足😋😋。甜椒野茵鲜

⭐️  Welcome drink:紫苏梅子Soda 🍹
紫苏梅子Soda

原只矶煮南非鲍鱼配酱油溃三文鱼籽

明太子大虾香葱吞拿鱼茸他他伴脆米通.田园沙律

⭐️ 千邑龙虾汤

⭐️ Refreshment: 台湾日月潭紫芽红茶
台湾日月潭紫芽红茶

非常大件,大概有三只手指咁高。白鳕鱼嫩滑,带油脂香味 🐟。鱼皮煎得香脆口,配上白白鳕鱼肉,好满足😋😋。甜椒野茵鲜美,大蚬鲜甜。薯仔用鸭油煎得香脆🥔,切得大块,非常欣赏。
香煎智利白鳕鱼伴甜椒野茵鲜茄蓉烩大蚬.香草鸭油烤薯仔

⭐️ Main: 鹿儿岛A4和牛西冷配慢煮和牛脸颊配西兰花苗.香草鸭油烤薯仔 🥔
我哋叫咗五分熟,西冷肉质弹牙,口感相当鲜嫩👍🏻👍🏻,牛味极重,油脂丰富🥩,配搭埋肉汁,好高质。和牛脸颊肉质有弹性🤩🤩,带筋络,q弹带劲,好出色💯💯。

⭐️ Dessert: 柚子黑芝麻挞 🍮
柚子味清新,加上浓郁黑芝麻,好特别💛💛。几钟意佢嘅挞底,挞底松化,带牛油香🤤🤤。
柚子黑芝麻挞

⭐️ Drinks: Uji Matcha Yuzu Fizz $54
十分推荐!抹茶、柚子配上柠檬嘅配搭,新奇有趣👍🏻👍🏻。店员温馨提醒我哋要督一督个柠檬,好好搅拌先饮🍵。三样嘢嘅比例调校得啱啱好,每一口都能品味到抹茶的苦涩嘅味道、柚子同柠檬的酸酸清新感觉😍😍。而且饮到底还有很多柚子在杯中,增添咗口感和风味。
Uji Matcha Yuzu Fizz

⭐️ Drinks: Maruya Yuzu Lemonade $58
柚子柑桔嘅果皮,再加上lemonade,味道非常清甜清新,透心凉🍋。
Maruya Yuzu Lemonade

🍄 总括嚟讲
位置地方宽敞,环境坐得非常舒适😙😙。店员服务亦都好好,会介绍一下菜式同埋不断refill水。菜式配搭亦都好有心思💕,食材新鲜,价格合理,非常值得一试!

📍Relish
观塘鸿图道63-65号鸿运工厂大厦5楼B号舖
Shop B, 5/F, Lucky Factory Building, 63-65 Hung To Road, Kwun Tong
2023-09-15
紫苏梅子Soda