2020-05-27
因为呢间餐厅不停期就会有新口咪饺子推出 所以耐唔耐都会想黎光顾下 而且佢地标榜无味精嘅老火汤 总会吸引到我同朋友叫左粟米芝士饺拼芫茜饺煎得非常之香脆 仍然都保持到水准材料非常足充足 粟米芝士饺记有芝士嘅软身又有粟米嘅咬口 芫茜饺非常之香浓 钟意芫茜嘅人真系要点呢个 仲要配埋无味精靓汤 完美鲮鱼球大大粒热辣辣 皮脆内弹牙 鱼肉唔会霉 唔会好似茶楼𠮶啲炸到淋晒再热咁咁收晒水 超有水准其实两个人都有少少饱 不过见到佢有个新出嘅重庆麻辣汤底我哋就决定叫多碗面嚟一齐食 拣咗猪手波菜面 猪手份量都多 口感都唔错 但最有惊喜既系个菠菜面 煮得非常之啱时间 唔会太淋 面身够弹有咬口 菠菜面可以话系比较贵成本 而个重庆汤底亦都非常之值得一提佢唔会系𠮶啲超级红色多油嘅辣 反而佢系好容易入口但系慢慢嘅麻味辣味就会渗出嚟所以以呢碗面嘅味道同价钱真系绝对超值
叫左粟米芝士饺拼芫茜饺
煎得非常之香脆 仍然都保持到水准