招聘中
$20,000-$30,000
月薪
2022-10-21 19 浏览
秋天的午餐,我想来点特别的。所以我选择了铜锣湾骆克道L Square 8楼嘅The musicbox gill house &bar,一间有人打碟嘅餐厅,让轻摇滚可洗去一朝嘅疲惫。先生喜爱西餐,佢点左几款佢喜爱的菜式,我当然也非常欣赏。午餐A: 烧烤酱猪肋骨$108 传统嘅味道,猪肋骨肉质好淋,一刀就能够让它们骨肉分离,女士们也非常喜欢这菜式。爱食肉的一定不可能错过。老海湾粟米周打汤跟午餐A加$18 粟米香甜,加上薯仔、西芹,饮落既有蔬菜味,又有粟米甜味小食水牛城芝士鸡翼六只$98水牛城鸡翼好有我细个喺纽约食嘅感觉, 果阵香味令我难以忘怀。鸡翼里上香辣酱汁, 系枯燥嘅秋天增加一点刺激,仲有一碟黑松露酱, 一次过可以食到水牛城酱汁同埋黑松露嘅味道。香蒜牛油煮蚬$168 大蚬蚬肉肥厚鲜甜,无沙。混以蒜蓉、牛油汁、柠檬汁,完全突显到大蚬嘅鲜甜,味道够清新。呢道蒜蓉牛油大蚬绝对系极之好味 , 大力推介呢一道菜。 美国皇室和牛汉堡$138(加车打芝士$20)和牛汉堡油脂够香,肉味够浓,非常美味,面包烘得够脆,记得一定要加芝士,否则会后悔。 饮品我都系饮手工啤🤩Goose Island Duck
先生喜爱西餐,佢点左几款佢喜爱的菜式,我当然也非常欣赏。
午餐A: 烧烤酱猪肋骨$108
老海湾粟米周打汤跟午餐A加$18
粟米香甜,加上薯仔、西芹,饮落既有蔬菜味,又有粟米甜味

小食
水牛城芝士鸡翼六只$98

香蒜牛油煮蚬$168

美国皇室和牛汉堡$138(加车打芝士$20)

饮品我都系饮手工啤🤩
Goose Island Duck Duck Seesion IPA$68
入口比较淡,但并冇麦子涩味,饮到最后有一股清甜。午餐来一杯,真系人生快乐事。价钱又相宜,抵饮。

呢间舖头每一样食物都好有水准,极力推荐大家嚟呢度。 环境好、味道好。follow佢嘅社交平台仲有九折呀 ,咁著数唔好错过啦!