2019-04-12
突然好想食拉面 又唔想去到咁远 即刻openrice下大埔既拉面店 呢间头几名又近屋企 一于试试佢🍜近年食拉面都中意去呢啲小店,通常都好食过连锁店,呢间都唔例外 👍🏻 估唔到咁有水准㖞。同埋小店啲服务都比较贴心,佢地察觉到你有需要就会主动过黎问有咩帮到你🙂我同老公分别叫左高崎达摩 (豚骨拉面)同埋白河拉面(北海道3.6牛乳拉面)。有两种面底可以拣 - 幼面同曲粗面,配料又可以拣豚腩叉烧、豚肩叉烧、豚角煮同猪软骨。两个汤底都好浓郁,唔会好咸。流水蛋个味道好正,如果再流心啲会仲好😋 。豚肩叉烧唔会太肥又几爽口,而猪软骨又够入味。下次要试下另外两只肉先😌。牛乳拉面仲有黑松露同蟹子,令到个汤底更加有层次👍🏻清新西瓜梳打同丰润白桃梳打,除左外型可爱,仲要几好饮👍🏻👍🏻👍🏻