2024-07-30
呢个舖面装修超日式🥹 我比佢个舖面吸引左 然后就入去食 发展入面更有惊喜 好有居酒屋感觉 仲有寿司吧台 一秒如同置身日本咁 非常之有日本气氛!🔖锅烧乌冬 HKD94好丰富、热辣辣嘅锅烧乌冬,配料种类多,有鸡肉、蛋、蟹棒、竹轮、冬菇、金针菇、娃娃菜。味道清甜,唔会好咸,汤底亦系鲜甜嘅,而乌冬亦煮得恰好、弹牙🔖加州卷 HKD54超大旧嘅加州卷,而且饀料绝不马虎,有嫩滑香甜嘅玉子烧、蟹棒同青瓜丝等,表面更铺有满满嘅飞鱼籽。好食同抵食之选🔖温泉蛋天妇罗 HKD66呢个天妇罗实为一绝,推荐。以天妇罗做法炮制嫩滑、香浓嘅温泉蛋,外层嘅天妇罗炸纸香脆、且有些少咸香嘅调味,配上内里嘅温泉蛋,更突出蛋香。如再沾上天妇罗汁,令整个味道更突出,再丰富具层次,超正🔖清酒煮蚬 HKD80鲜甜美味嘅清酒煮蚬,蚬肉鲜甜,唔腥唔臭无沙,且肉㸔金弹牙,品质几高。最重要系真系试到清酒嘅清甜味,咬下蚬肉时,会伴随蚬肉味,渗出清酒香。高质素嘅清酒煮蚬🔖日式炸饺子5只 HKD45炸饺子几好,外皮香脆,肉饀几有姜味。而点饺子汁后则令味道更清爽啲,同时突出饺子饀味道🔖烧芝士年糕 HKD46好味嘅烧年糕,外层烧得略粉绵,口感好正。内
🔖锅烧乌冬 HKD94
🔖加州卷 HKD54
🔖温泉蛋天妇罗 HKD66
🔖清酒煮蚬 HKD80
🔖日式炸饺子5只 HKD45
🔖烧芝士年糕 HKD46
好味嘅烧年糕,外层烧得略粉绵,口感好正。内层嘅芝士些微溶化,味道又唔会太浓太漏,食落唔会滞,几好