2020-03-03
呢间位于中央图书馆附近既 Cafe系Boo既朋友推荐既☺️ 咁Boo就梗系带埋Momo去揾好野食啦😋Set Dinner价位💰大概$88-168,以包餐包🥯汤🥣/沙律🥗、甜品🍧同饮品🥤黎讲都算合理!!餐包一上枱已经觉得好有惊喜,系竹炭面包配自家制柠檬姜果酱🍋好特别😍 面包个皮🥖系脆既好食👍🏻 是日餐汤就系烟肉薯蓉汤🥣虽然汤入面无薯落但饮落啖啖烟肉味😋主菜方面我地叫左一个法国芥末籽豚肉🐖苹果粒🍎烩意大利饭($138) 同埋柠檬🍋刁草忌廉汁慢煮三文鱼🐟配薯菜($158)将苹果粒(蓉)加入Risotto度都几fresh🤣宜豚肉煎香左个边度脆脆地😋 Risotto饭捞左芥末酱但食落又唔会攻鼻☺️至于慢煮三文鱼🐟真系好有水准😆 上枱热辣辣食落仲完全唔干,𠮶酱酸酸地好开胃,仲有啲沙律菜🥗蕃茄同薯角伴菜☺️甜品系焦糖炖蛋,都好食但相对起前面食既就比较普通🤣饮品叫左博士柠檬茶🍋有阵锡兰味🧐同埋伯爵奶茶,不过可能茶包冲所以比较淡🙈
法国芥末籽豚肉苹果粒烩意大利饭
柠檬刁草忌廉汁慢煮三文鱼配薯菜
甜品系焦糖炖蛋,都好食但相对起前面食既就比较普通🤣