2024-02-20
以前住屯门谂唔到食乜都会系what the pho。因为水准唔错,味道几好食。今日突登黎V Walk 试下佢,睇下系味同以前一样咁好食。本身想叫猪扒汤河,依个系我以前最钟意食既餐,但原来家下既menu 系无既。所以同男友食左个鲜虾鸡丝米纸卷、WTP火车头汤粉及自选烧烤小食(大)。🥢鲜虾鸡丝米纸卷($38)有虾及鸡丝,仲有青瓜丝、蛋丝、粉丝、红萝卜丝及生菜,口感清爽。但分量很细。性价比低。🥢WTP火车头汤粉($88)可选河粉、金边粉或檬粉。拣咗河粉,份量唔少,个河粉几滑,滑得嚟有啲咬口。汤底味道不错,几够味。配料亦足,有牛腩、牛筋、牛柏叶、牛丸(推荐!)、肥牛片。几钟意食!🥢最后叫左个自选烧烤小食(大)($198),叫左越式炸虾饼、越南炸春卷、沙嗲鸡肉、沙嗲猪肉、越式烤肉串及烧牛肉虾片。样样都好好食,沙嗲鸡肉同沙嗲猪肉有D 菠罗粒粒,好清新。仲有啲生菜同米粉,虾片俾你食。 最钟意系烧牛肉虾片,最衰佢冇得叫相同既小食。唔系依个我一定会2 SET 依个。同行男友未食过依个都话依间质素唔差,下次都可以再黎拍拖食啦!
因为水准唔错,味道几好食。
🥢鲜虾鸡丝米纸卷($38)
有虾及鸡丝,仲有青瓜丝、蛋丝、粉丝、红萝卜丝及生菜,口感清爽。但分量很细。性价比低。 🥢WTP火车头汤粉($88)
可选河粉、金边粉或檬粉。拣咗河粉,份量唔少,个河粉几滑,滑得嚟有啲咬口。汤底味道不错,几够味。配料亦足,有牛腩、牛筋、牛柏叶、牛丸(推荐!)、肥牛片。几钟意食! 🥢最后叫左个自选烧烤小食(大)($198),叫左越式炸虾饼、越南炸春卷、沙嗲鸡肉、沙嗲猪肉、越式烤肉串及烧牛肉虾片。
样样都好好食,沙嗲鸡肉同沙嗲猪肉有D 菠罗粒粒,好清新。
仲有啲生菜同米粉,虾片俾你食。
最钟意系烧牛肉虾片,最衰佢冇得叫相同既小食。唔系依个我一定会2 SET 依个。 同行男友未食过依个都话依间质素唔差,下次都可以再黎拍拖食啦!