2019-05-08 72 浏览
同朋友一齐黎,除左menu, 每日都有d special menu 写系墙黑板上. 先上左餐前包,原本以为上错,因为系散叫唔系order set. 但原来每个客都有,好贴心♥而且份量都唔少,全部有焗热过先,一边仲有butter 同blueberry jam. 每人有个croissant, 虽然唔够脆不过牛油香味都几香,仲有个暖最提子包,同埋芝士脆片今次就同朋友order 左个蟹肉意面伴松叶蟹膏忌汁 $148sauce creamy, spaghetti 口感都唔错,唔会太腍比起预期蟹膏鲜味,其实更多系多种彩椒炒熟住过既味,虽然味道都唔错,不过蟹味唔够有点扣分。其实意粉中亦食到有拆左壳既蟹肉,工序唔少,而且料足. 小食order 左个焗蓝芝士烟肉风琴马铃薯 $48浓郁blue cheese 加埋bacon 同薯仔呢个组合实无死,味道一如所料地唔错,外型亦好可爱. 个人口味,如果焗脆d 就更好. 另外欣赏佢连下面salad 都有用果醋调味过,配埋酸酸甜甜百合茄好好食. 呢个系我欣赏amite 一点,从小小配菜都可以见到厨房认真. 实在系唔少西餐厅,就咁放堆菜系一边就算,salad dres

小食order 左个焗蓝芝士烟肉风琴马铃薯 $48

浓郁blue cheese 加埋bacon 同薯仔呢个组合实无死,味道一如所料地唔错,外型亦好可爱. 个人口味,如果焗脆d 就更好. 另外欣赏佢连下面salad 都有用果醋调味过,配埋酸酸甜甜百合茄好好食. 呢个系我欣赏amite 一点,从小小配菜都可以见到厨房认真. 实在系唔少西餐厅,就咁放堆菜系一边就算,salad dressing 欠奉,甚至可能连堆菜都无😂

黎到必须得试紧系佢地扒,order 左medium grilled 时间刚刚好,超级欣赏!所以每次黎都一定会叫块扒

今次选左亦系墙上option, 美国牛腹膜柳 $178
切开即见真章,中间系红色,入口tender juicy,肉汁系口中散出颇香浓牛肉香味,grilled 过风味系无法抗拒.
一边蔬菜-茄子/翠肉瓜同萝卜经过grilled 蔬菜甜度就更出,而底下薯蓉亦好好食. 口感幼滑而且加上蒜蓉,每口蒜香加埋creamy 口感👍

最后收尾dessert 系earl grey panna cotta $35
之前食过觉得好正,今次再访同样美味

earl grey 香浓,而panna cotta 口感幼滑,上需洒上玫瑰花瓣配上花花茶杯就更美丽. 无论外型同味道都无可以挑剔地方,性价比亦好高,黎到记得一试

除左食物高质,亦好欣赏呢度staff. 几次黎全部都好年轻,有礼同helpful. 今次下雨夜刚过黎,女店员听到我同朋友讲无带外套好冻,主动先比杯暖水我. 小小举动却十分窝心

• 伯爵茶奶冻
  • 美国牛腹膜柳