2022-09-04 75 浏览
今日收工约咗屋企人一齐食饭~一于同佢地食下小炒、饮下茶啦☺️酒楼环境阔落,而且灯光都几光猛,职员相当爽手~最后,我地点咗香芒虾球、拿破伦牛仔骨、烧汁斑头腩、啫啫通菜同埋叉烧烧肉。首先,香芒虾球食落好特别,虾球食到啖啖新鲜虾肉,配埋个酸酸甜甜嘅芒果汁好开胃!好推荐依一道菜!另外,我地都好好奇拿破伦牛仔骨系点嘅味,所以就点咗黎试下喇,一上枱已经闻到劲香嘅茄汁味,牛仔骨食落好嫩口,唔会鞋烚烚,酸酸甜甜咁好惹味!另外,烧汁斑腩头旧旧都好大件,整得好滑同埋好嫩,个外皮轻轻咁煎炸过配甜甜地嘅烧汁,唔经唔觉已经食晒成煲!啫啫通菜好有镬气,上枱个方式都好特别,系去到枱面先至将通菜倒入去烧红咗嘅砂煲到,一瞬间已经闻到个镬气香味,通菜仲要用大虾米同埋肉沬去炒成,所以食落唔会好单调,正!最后就系叉烧烧肉喇,外皮脆卜卜,叉烧大大旧,油亮油亮咁,送饭食一流~