2023-04-23
黑木亭居酒屋一直都系我既收藏餐厅List入面😍但之前得尖沙咀同天后先有🙈对于我呢个住山旮旯既懒人😂放工之后真系唔想出去大城市🫣终!于!比我等到<黑木亭>入黎元朗啦🤩🤩🤩适逢朋友生日,当然要请佢去高汁既餐厅食返餐啦🥳我地总共order左6️⃣款食物+2️⃣杯饮品: 🍴青红苹果丝蟹子沙律 $98个人好中意食沙律🥗所以对沙律既期望会高D🤏呢款沙律真系好有惊喜🤩好正👍我初时以为佢既青苹果真系普通既酸酸既个种🫣但谂住有沙律酱,应该唔会酸得去边既😂点知食落口系好甜👏好清新,好好食🤤加埋爽口既青瓜、蟹子,口感好好👍👍仲要好足料,苹果唔系得一两块个D,有图有真相!真系一啖接一啖💯食到中间,竟然比我发现个青苹果系<王林>‼️OMG‼️洗唔洗咁重本⁉️推荐推荐❗️不解释❗️ 🍴唐扬小池鱼 $68呢款系我自己order既😂因为除左虾🦐我仲好中意食鱼🐟一上台我即刻试佢一试,成条放入嘴😋朋友忍唔住问我:成条食?连头呀🫣?我听到真系忍唔住笑左🤣🤣🤣🤣写住小架,Mini,小池鱼,当然一啖一条啦🤣🤣不过你都可以分开几次食既😆😆鱼仔好脆,好够味,岩我👍 🍴DIY寿司刺身盛🍱 $599DIY顾名思义即
终!于!比我等到<黑木亭>入黎元朗啦🤩🤩🤩
🍴青红苹果丝蟹子沙律 $98
🍴唐扬小池鱼 $68
鱼仔好脆,好够味,岩我👍
🍴DIY寿司刺身盛🍱 $599
DIY顾名思义即系将自己中意既配料包成一旧寿司🍣系咪好特别呢?系街都可以咁食😍呢盘有齐晒我地两个都中意食既野:赤身、大拖罗、带子、海胆、三文鱼、三文鱼籽、八爪鱼、鱿鱼。我最中意系赤身、三文鱼、带子,赤身系估你唔到咁稔咁香🤩证明师傅刀工了得👍大拖罗更加唔洗讲系入口即溶啦👏但就偏肥,所以我个人中意食赤身,尤其呢个赤身咁稔💯三文鱼同带子都好鲜甜好香,所以最快清盘😂
🍴蒲烧鳗鱼串 $39
鳗鱼烧得好香👍油脂分布岩岩好😋朋友竟然开金口赞鱼好食‼️要知道佢系一个唔好鱼既人😂
🍴A5黑毛和牛串 $98
呢串牛解释左咩叫「价钱反映食物既质素」👍好!好!食!佢未去到入口即溶,但每咬一啖,都会有油脂爆出黎😍真系好香🤤再加上少少黑椒、海盐系面,咸香得黎又好重牛味,好想食多串!
🍴冲绳黑糖烧菠萝 $38
黑糖中和左菠萝本身少少既酸感🥳食完上面一堆野食,再整旧菠萝,真系好解滞✅
🍹菠萝汁 $38 入面有D粒粒,口感好特别,菠萝味重!
🍹苹果汁 $38 苹果汁正常发挥,我个人比较中意苹果汁!
✅整体非常满意,好推荐呢间💯俾大家!