2018-06-18 164 浏览
今日星期日,我同朋友系专程嚟呢度食韩式炸鸡嘅。话说食过另一间炸鸡,大感失望之后,就想揾返一间高级小小嘅平衡下心理。大概三点嘅时间餐厅冇乜人。⬇️落完单之后,好快职员就送上左手套。以往嘅经验系,用完都系会穿,唔穿一样会有味道,所以不如就环保少少用刀叉同埋夹食。⬇️我哋点左个香甜辣脆鸡($192),差唔多系一只鸡嘅分量,足够两个人做午餐。个皮首先嘅感觉系甜,至于辣味系越食越有,另外面头亦都布满蒜头碎,相当惹味。炸鸡完全布满酱汁,少少死角也不漏,开头食嘅时候仲食到脆卜卜嘅鸡皮。⬇️必须赞一赞佢鸡肉嘅质地,系有质感弹牙嘅鸡肉,有鸡味,鸡肉唔太多脂肪,亦都保留着肉汁,绝对唔系连锁快餐店干到一丝丝嘅擦胶鸡肉咁嘅质素。食到最尾济济地仲可以加少少柠檬汁中和一下油腻嘅感觉。平时可能未必会比呢个价钱去食炸鸡,但系食完今次之后,终于明白系一分钱一分货嘅道理,炸鸡都可以值呢个价。

大概三点嘅时间餐厅冇乜人。

香甜辣脆鸡

香甜辣脆鸡