2019-11-13 401 浏览
💥食过咁多间烧肉店,应该可以更中肯咁介绍呢间韩式风味烧肉店比大家,首先系坐位来讲都非常阔落,就算两个人都会分配4人卡坐,装修就教时尚,比较多黑色做主式,上位后店员有向我地推荐食物,一于点尼试试👉🏻泡菜煎饼落左好够嘅泡菜酱,仲食得出d泡菜粒系入面,唔同出面食嘅咁薄身,偏厚些少,咬口上更好,夹一啖腌泡菜卷住块薄饼去食嘅话味道更浓更爽脆👉🏻美国产90天熟成牛脊肉比较惊喜韩式烧烤店都可以叫到熟成牛肉,仲要封存3个月咁长时间,真系要试下韩式烧法嘅熟成牛会点?提醒⏰大家牛脊肉原来好快熟,因为掌握火喉唔够好,烧到有d过熟,熟成牛普遍都会做到牛味更香更滑更浓,如果想食到嫩嘅口感就要早d起喇👉🏻猪肉拼盘呢款拼盘入面有猪颈肉、猪颊肉同护心肉,猪肉上炉好快就出到油脂出尼,特登加10蚊生菜🥬包住浸左烧汁嘅猪肉,配搭前菜嘅泡菜+腌萝卜丝摆入口,味道非常之夹,因为呢到嘅肉都冇经太多腌制,烧好嘅肉带系最原始风味,所以生菜包嘅夹法系最合衬👉🏻「免费」-蛋薄饼职员话呢个蛋饼系送俾点烧肉嘅客人,蛋味非常之香,介乎系煎同蒸之间口感,最惊喜嘅系入面包左满满芝士,做到拉丝效果,十分邪恶又滋味✍🏻今次韩烧之餐大赞嘅,除左环境、食

泡菜煎饼

👉🏻猪肉拼盘

「免费」-蛋薄饼

👉🏻「免费」-蛋薄饼

伴菜

✍🏻今次韩烧之餐大赞嘅,除左环境、食物、服务都唔错外,细心情度都唔差,会上3款酱汁俾我地配肉类,前菜小吃仲多达6款咁多,有腌萝卜、泡菜、鱼干、甜洋葱、沙律、腌萝卜丝等等,各有特色,我嘅至爱反而系细鱼干,甜之余仲非常香口

🌪加上抽风设备做得足,食完唔觉自己有油烟味,唧刻加唔少分,系唔错嘅用餐经验

🙋🏻‍♀️俾多啲机会唔同食店,只要乐意比机会,通常进步空间可以好大,时日有加会愈做愈好,香港人太健忘急速,对一般评价或要等既食店都唔会返转头,相信大家可抱著支持本地食店想法,成长对每间餐厅都十分重要,请一齐多一分抱容之心❤️。👍🏻
2019-11-12
庆祝纪念