2022-06-02
原来旺角都有法国菜!餐厅仲要有落地玻璃,个景观都算几唔旺角😂我直情觉得个景观同五星Cordis酒店有得比😂香草牛油焗脆壳田螺 - 田螺肉收咗系威化质地嘅田螺壳入面,所以系可以成旧 ”不" 起食!细细粒几开胃墨西哥烧粟米系我觉得简单但好食嘅小食,cajun seasoning即系有d红椒、蒜同洋葱powder嘅调味,再切成细细条,粟米几甜好好食😂海鲜意大利饭个底系番茄味,几浓,仲有啲拉丝芝士,超多菇,海鲜都有好多鱿鱼圈、虾同几只青口油封鸭脾嘅肉质几淋,面头glaze得几靓,伴碟嘅汁有小小甜味都提升到成个dish🤩甜品系好IG able嘅柠檬意大利软芝士泡沫伴草莓雪葩,有冻干嘅红桑子同士多啤梨干,overall都几refreshing!如果想饮特色饮品嘅人要留意啦,cocktail / mocktail要下昼一点先开始供应!叫咗Lavender Garden,紫色系嚟自于蝶豆花茶同薰衣草糖浆,层foam因为系用蛋白shake,所以影完相都唔会消🤣好啱打卡Tropical Punch有homemade peach puree、橙汁、菠萝汁同柠檬,酸酸甜甜谂到都流口水我觉得系个位比较窄,台拍台
我觉得系个位比较窄,台拍台会有啲逼,松动啲会再chill啲!