2025-01-18
.近排发现兰桂坊开左间高端火锅,今日就约埋朋友一齐去试吓重庆老字号,香港火锅宴🍲天花板朝天门🌟我地试下近排推出既平价套餐!朝天门系重庆火锅发源地,亦都系非物质文化遗产,传承89年既地道火锅🍲大门牌匾同红色城门真系好吸睛‼️进了朝天门,就到重庆城‼️门面好有气势,一入餐厅就有迎官接圣四个大字,成个环境都带有重庆元素既装饰大厅既坐位都系卡位,非常宽敞,如果商务宴请或者朋友聚会,可以预订包厢,一边打边炉一边唱K,仲可以望住外面兰桂坊既繁华夜景!一坐低店员就每人俾一块面包用嚟吸油,等打边炉既时候冇咁油腻👍🏻餐前小食重庆人气陈昌银既小食组合:麻花、辣蚕豆、云片糕三款小食都好好味非遗三味锅锅盖造型非常精致,玉玺上面有一条金龙,好有气势!三款汤底:菌汤(好香鲜菌香味)、蕃茄汤(非常浓郁)、红汤(正宗重庆风味)精选雪花肥牛肥牛油花分布平均,牛味香浓鲜毛肚毛肚爽脆弹牙,灼完唔会缩水冰川鹅肠鹅肠好新鲜,口感爽脆,一啲都唔韧精品松板肉松板肉非常厚实,肉质嫩滑,入口有丰富油脂草原千层肚千层肚切得幼细,入口带有弹性同嚼船家苕粉质地滑溜,完全吸收汤底既味道8秒响玲卷口感香脆与浓郁既番茄汤底相得益彰鲜藕片藕片爽脆清甜鲜
近排发现兰桂坊开左间高端火锅,今日就约埋朋友一齐去试吓
大门牌匾同红色城门真系好吸睛‼️进了朝天门,就到重庆城‼️
餐前小食
重庆人气陈昌银既小食组合:
麻花、辣蚕豆、云片糕
三款小食都好好味
非遗三味锅
锅盖造型非常精致,玉玺上面有一条金龙,好有气势!
精选雪花肥牛
肥牛油花分布平均,牛味香浓
鲜毛肚
毛肚爽脆弹牙,灼完唔会缩水
冰川鹅肠
鹅肠好新鲜,口感爽脆,一啲都唔韧
精品松板肉
松板肉非常厚实,肉质嫩滑,入口有丰富油脂
草原千层肚
千层肚切得幼细,入口带有弹性同嚼
船家苕粉
质地滑溜,完全吸收汤底既味道
8秒响玲卷
口感香脆与浓郁既番茄汤底相得益彰
鲜藕片
藕片爽脆清甜
鲜木耳
木耳大大片,非常爽口
酸梅汤
酸酸甜甜,好解腻
系餐厅食饭打卡,仲会有高级免费甜品‼️
朝天门 (中环)
中环德己立街30-32号加州大厦UG楼
#非物质文化遗产 #重庆火锅发源地 #重庆老字号 #高端火锅 #传承89年的地道火锅 #味道正宗 #商务宴请 #包房模式