2024-08-08 19 浏览
今日同朋友想饮杯嘢倾下偈,揾到一间尖沙咀嘅酒吧连印度菜,算系比较罕见嘅餐厅类别,就入去试下。店面一入到去就好优雅又舒服,先上左一人一杯welcome drink,系有汽嘅葡萄酒,好清新🥰佢地每一位都会送个薄脆,特别系佢地有两个酱,一个系芒果酱,酸酸甜甜,有d辣又好开胃。另一个系莎莎酱,好强烈嘅印度香料味,仲有d碎上嘅青瓜同蕃茄菜蔬,好清新,同个薄脆好夹。前菜我地叫左吞拿鱼蓉,呢个偏向西式,满以为会好干好柴,点知系估唔到嘅湿润,有红石榴夹杂唔算重嘅印度香料,呢个几推荐。我地仲叫左个芝士薯饼,芝士味好浓,薯仔无颗粒感,少少辣啱啱好。主菜我地叫左咖喱羊肉粒配餐包,佢地餐包上面加左d糖,甜甜地连埋羊肉食好夹。有段小插曲就系,侍应见我地食净d羊肉,主动问我地需唔需要多两个包,等我地清埋佢。咁细心又热爱自己餐厅食物嘅员工好抵赞!呢间餐厅主要做高级印度菜,有摆盘有service,如果系情侣/朋友嚟食下小食饮杯酒就好啱,推介畀大家😁#Nineone#尖沙咀么地道66号尖沙咀中心地下G80-G85号舖#印度菜#芝士薯饼

#Nineone
#尖沙咀么地道66号尖沙咀中心地下G80-G85号舖