2018-10-23 1121 浏览
生活枯燥乏味,放假一定要揾好野食来慰藉自己,所以今晚去左soho食一餐丰富美味既意大利菜。首先餐厅情调十足而且服务一流贴心,未点菜已经先来杯welcome drink,再附上面包条作餐前小食, 外脆内软既面包条配合埋酸甜味道刚好既意大利陈醋,开胃一流。前菜叫左Fassona Beef Tartare同Burrata Cheese,同样极高质。Fassona Beef多肉少脂肪,肉感嫩滑,混合新鲜蕃茄同少量洋葱制成既Fassona Beef Tartare, 完全没有生肉既血味,只有非常新鲜既肉质。Burrata Cheese有非常新鲜既芝士奶香味,配合面包一齐cramy得黎完全没有腻既感觉。主菜叫一个Pizza, 一份pasta同steak。Pizza个名叫Devil,蕃茄酱同mozzarella新鲜且香味浓郁,Italian salami惹味,最重要系饼底非常香脆,味道一流。Pasta叫左Spaghetti Bolognese,意大利粉同蕃茄酱都系自家制,蕃茄酱好香浓新鲜,面质软硬适中。至于Angus Striploin首先有质素保证,因为只有高质牛扒先可以获得USDA certif

至于Angus Striploin首先有质素保证,因为只有高质牛扒先可以获得USDA certified。 牛扒肉味浓厚,用Hot stone上令牛排可以保持余暖但唔会令牛扒变熟,配合餐厅提供4种唔同sauce食更加有不同既味觉享受,4种sauce分别系white truffle sauce,chili sauce,balsamic vinegar同埋lemon juice and garlic,本人特别喜爱white truffle sauce。

最后意大利最出名既甜品tramisu呢,浓郁既espresso coffee味道实在令人难忘。

Italian Club绝对系我食过最出色最正宗既意大利餐厅,强烈推荐。