2018-09-22
2008 浏览
高级放题@尖沙咀好耐无食过放题,原来宜家啲放题咁高级,有筑地直送嘅鱼刺身 点啲酸汁食,开胃啲,就可以食多啲啦~刺身拼盘种类好多,出哂烟咁好靓仔下!特别啲嘅有海胆同蟹钳,蟹钳拆哂壳又鲜甜,好高质 其他刺身都好新鲜。连龙虾都有,好豪华,哈哈!一样系开哂边,唔驶点拆壳就食到,好好。生蚝系出出面攞嘅,开定哂自己攞,唔驶等。食几多攞几多都得,真系好好 有两个唔同产地嘅生蚝,钟意食爽口定系 creamy 都满足到!寿司都整得几靓,寿司、卷物、军舰同花之恋都有好多唔同嘅款。我哋主力系卷物,因为卷物会多啲创意啲海胆都几多,质素唔错~至于啲饮品真系令我几喜出望外,好多放题都有酒饮,但呢度齐全到一个点 红白酒、rose、梅酒、吟酿同柚子酒,应有尽有!就算唔饮酒都有好多选择,连花茶都有!有咁多酒饮,就点咗份鳕鱼片送酒,脆卜卜好好食,非常 chill 惹味嘅串烧都啱送酒㗎,哈哈!一夜干都有,我真系服得好紧要 一夜干呢种制法会令鱼嘅肉质扎实啲,食咗唔少刺身再食呢啲,系另一种风味~点咗虾天妇罗、南瓜、蕃薯呢啲,仲有啲菇,味道都唔错。酒鬼们仲点咗个清酒煮蚬,哈哈~有甜品柜嘅自家制甜品,又有雪糕、雪条、雪米糍呢啲。
惹味嘅串烧都啱送酒㗎,哈哈!
点咗虾天妇罗、南瓜、蕃薯呢啲,仲有啲菇,味道都唔错。
酒鬼们仲点咗个清酒煮蚬,哈哈~
今次嘅放题都几有新鲜感,有啲出面无嘅嘢。而且装修都比较靓,啲座位好阔落。朋友们都尽兴而归