2024-04-04 1856 浏览
听日好想食寿司,因为好耐冇食鱼生啦!去大围就试吓呢间新商场嘅餐厅!个门口有啲隐蔽,揾咗一轮先揾到🤣🤣原来摄咗喺入边!地铁站出口一上电梯𠮶层原来就系2楼🤣有午市自选档!其余嘅Menu其实上佢个官网都拣咗一轮我哋就要咗一个刺身档同埋一个刺身定食share,交换一啲大家想食嘅鱼生!我就想食海胆沙律要求左走沙律酱!佢呢个沙律菜嘅沙律酱系芝麻即系肥𠮶只🤣有个前菜小食就系侧边𠮶个应该系业绩萝卜丝加一片非常薄嘅狮子狗沙律菜,好新鲜!有海胆系要加$38 ,加拿大海胆三片,几新鲜几Creamy,唔算太澎湃不过有啲餐有跟海鲜蒸蛋,不过自选档就冇,海鲜蒸蛋虽然好细碗几啖食晒,不过好好味而且仲有好好味嘅银杏,即系我哋中国叫白果我嘅刺身!两片鲷鱼好味!不过唔知点解鲷鱼成日都系切得好薄,而三文鱼我平时唔钟意食觉得呢度嘅比较新鲜冇咁腥我都肯食!油甘鱼好肥美!比朋友拣嘅自选档厚同埋肥!朋友𠮶个烧油甘鱼系三片薄片,但系甘香唔知我𠮶个系咩虾,呢度就系赤虾,我𠮶个虾就系啡色 好少日式餐厅系呢只,早知问吓侍应!笔记都唔错,试咗一遍 不过就冇乜特别普通货色唔系新鲜冇染色𠮶种食饭唔多嘅?我哋未够饱,加多个烟熏火鸡片沙律沙律酱另上
沙律要求左走沙律酱!佢呢个沙律菜嘅沙律酱系芝麻

沙律菜,好新鲜!有

食饭唔多嘅?我哋未够饱,加多个烟熏火鸡片沙律沙律酱另上,佢呢个沙律酱系柚子醋好味!我都掂咗少少。
烟熏火鸡片其实系好似烟三文鱼咁嘅味。下昼。
因为呢间间餐厅价位都比较偏高,睇完Menu觉得108个烧鱿鱼好似性价比高啲
但系原来上枱系细咁多!不过食落都鲜味,酱汁太多重咗味少少 🤏

整体环境同服务质素都非常之好
甜品系蕨饼,不过有啲林唔算优质,系不过不失咁
用餐时段