2023-03-26 26 浏览
去咗中环想同老公庆祝生日,我想静静地有啲格调嘅就嚟咗呢间餐厅。一入到去就见到好多金丝雀,装修好有格调。红虾汤先来两只开边嘅虾,上面配上鱼子,嚟到之后厨师职场淋上咖喱法式浓汤。第一次饮咖喱味嘅汤,但系唔会觉得好抢口,反而好特别。Kuih Pie Tee: Toro Tartare, Grape, Dashi and Lemon Jelly (2pcs)$128 Kuh Pie Tee: 外层系蛋挞壳,一咬落去好脆,馅料好fushion,有呑拿鱼,中拖罗粒,加左wasabi啫喱粒,为呑拿鱼加一层口感,再入啲有昆布、鲣鱼干 。上面加左好甜既切片嘅青提子,清新又开胃。"Chrysanthemum Pu'er": Pu'er B.Chrysanthemum Ice Cream, CaCheesecake, crumble, Raspberry系菊花味嘅雪糕,非常特别,配呢个cheese cake嘅感觉又唔油腻 ,感觉非常清新。Beef Short Ribs: Mustard Green Soba, Satay Bernaise Sauce, Chicharrón牛小排配酸菜荞麦面。荞麦面非常有惊
去咗中环想同老公庆祝生日,
我想静静地有啲格调嘅就嚟咗呢间餐厅。

一入到去就见到好多金丝雀,装修好有格调。

红虾汤

Chrysanthemum Ice Cream, Ca

牛小排配酸菜荞麦面。荞麦面非常有惊喜,加上酸菜食落好地道既感觉。有牛小排配上港式沙嗲酱,成件事好fusion。

Zhangjiäng Chicken Ballottine: Tachin, Romanesco, Jujube Jus

慢煮鸡胸肉,加无骨鸡肉卷。鸡髀入边有一层鸡肉味嘅Moose,
配菜系好似饭咁嘅蛋糕,系来自伊朗嘅米糕,配鸡肉食,绝对一流。

Delas Viognier
Rhone Valley, France

Viognier象征白桃和紫罗兰香气,口感丰富厚实,白色花香伴随著柑桔、麝香与蜂蜜气息。酸度低,但酒精度高。