2024-06-10 120 浏览
我去247既尖沙咀分店一定会经过Asok Thai Garden,每次都见到餐厅大排长龙、入面坐无虚席😱装潢主要以白色为主,白色俾人一种高贵既感觉。另外家私主要系木制,加上竹织高椅同藤织吊灯,令人犹如置身泰国,度假感十足。- 蛋炒咖喱软壳蟹软壳蟹炸得好出色,食落唔觉太油腻。绵密既滑蛋同咖喱完美融合,蟹肉分量非常慷慨,每一啖都食到一丝丝蟹肉既鲜甜,配上印度薄饼绝对系天作之合🥰- 飞天小椰菜椰菜非常新鲜鲜甜,而且一啲都唔细,味道微辣非常惹味。- 甘蔗虾配鱼籽蛋黄酱甘蔗虾一共有六条,外皮金黄酥脆,入面既虾肉内质弹牙,而且渗透甘庶独有既清甜。配上鱼籽蛋黄酱能够升华虾肉既味道,更加鲜甜。- Udon Thani餐厅signature cocktail以泰国地方命名,我地叫左Udon Thani,中文名系乌隆府。入面材料有荔枝、葡萄柚、接骨木花同葡萄酒,味道爽甜清新,酒精浓度唔算高,好啱女仔饮👍🏻。虽然我未去过乌隆府,但饮完呢杯之后有少少冲动想去Udon Thani,因为太好饮!整体而言,个人非常推介蛋炒咖喱软壳蟹同signature cocktail,环境非常写意舒适,难怪每次经过Asok Th

蛋炒咖喱软壳蟹

- 蛋炒咖喱软壳蟹

- 飞天小椰菜
椰菜非常新鲜鲜甜,而且一啲都唔细,味道微辣非常惹味。

甘蔗虾配鱼籽蛋黄酱

- 甘蔗虾配鱼籽蛋黄酱

Udon Thani
- Udon Thani

整体而言,个人非常推介蛋炒咖喱软壳蟹同signature cocktail,环境非常写意舒适,难怪每次经过Asok Thai Garden都见到餐厅座无虚席🤣

2024-05-24
蛋炒咖喱软壳蟹