2024-12-30
听到同事讲系尖沙咀有间fine dining 级既印度野, 佢越讲我越想食, 一讲印度餐厅就谂起重庆大厦, 同事讲今次系坐得舒服好多, 餐厅环境靓好多的, 而且都系尖沙咀, 地点方便, 所以就约左佢去试下, 等佢评价下正唔正宗因为D间叫CARAT既印度餐厅个名好长, 门面仲有棵大的圣诞树, 完全唔似记忆中的印度餐厅, 入到去已经闻到淡淡既印度香料味道, 非常引起食欲, 入面装修得好靓, 似去左印度既高级餐厅食野, 而且好干净, 食得好放心肉荳蔻香料胡椒烤纽西兰羊扒-$198呢个纽西兰羊扒, 外面包满橙色的酱料, 有肉荳蔻香料同埋胡椒, 唔算好辣, 总共有三旧, 而且每一旧都超厚身, 口感极好, 外焦内嫩充满肉汁, 而且完全无羊骚味, 搭配个少少辣既酱汁, 更添风味, 做得好好!马莎拉蕃茄咖喱龙脷鱼柳-$148蕃茄底味既咖喱, 老实讲我好少食到, 我觉得好有特色, 味道好啱我口味, 蕃茄既甜味中和到咖喱既辣, 不过原来系越食辣味会越出来, 比羊扒再辣多少少, 可以接受的辣, 鱼柳混入在酱料入面, 鱼肉够滑身唔腥的,咖喱酱配埋Naan一齐食都好正!牛油烤饼Naan-$38叫咖喱又点可以唔叫
叫咖喱又点可以唔叫Naan, Naan 牛油味好重, 有4片, 非常香口, 而且好松化, 系我D排食过最好味既Naan