2020-09-28
今日嚟到湾仔呢边~揾到呢间私房菜😆几特别,就上嚟试吓🤣私房菜以中式酒楼作主调~中午时间有唔同嘅午市套餐提供~呢度出名顺德菜同埋广东菜👍🏻一个套餐大概一百几蚊,有唔同小菜选择,每个套餐仲会有明火靓汤,白饭,青菜同埋甜品☺️感觉几正😍而且性价比几高🥰冬瓜煲瘦肉汤好大旧冬瓜,而且几霖~冬瓜嘅清甜味🥰仲有好浓郁嘅瘦肉味😋系一碗住家靓汤👍🏻适合夏季清热消暑💕鲍汁扣鹅掌($128)一个煲有四只鹅掌,底面铺住生菜~鹅掌好入味😋而且够霖~鲍汁味好浓郁👍🏻好大只鹅掌😆肉质几嫩滑🥰生菜几新鲜爽口💕 XO酱虾干肉松啫啫西兰花煲($148)好香浓嘅XO酱味🥰少少辣,不过可以接受到~好惹味😋送饭一流👍🏻成个煲有好多西兰花😆西兰花好新鲜,同样咁爽口~灼油麦菜好新鲜嘅油麦菜☺️仲食到菜嘅鲜甜😋调味较得几好👍🏻金钱莲藕饼外层嘅炸粉包住内层嘅莲藕饼~外层脆卜卜😆内层莲藕饼几香口😋夹住肉饼~系顺德特色菜👍🏻食落好滋味💕大良炸鲜奶外层系金黄色,内层有香浓嘅牛奶啫喱状🥰食得出牛奶好鲜甜😋外脆内软☺️好值得一试👍🏻番薯糖水是日甜品系番薯糖水~好足料嘅黄番薯😍几香甜入味😋系传统嘅番薯糖水感觉💕名门私房菜嘅服务态度超级好👍🏻职员会不停帮
冬瓜煲瘦肉汤
鲍汁扣鹅掌($128)
XO酱虾干肉松啫啫西兰花煲($148)
灼油麦菜
好新鲜嘅油麦菜☺️仲食到菜嘅鲜甜😋调味较得几好👍🏻
金钱莲藕饼
大良炸鲜奶
番薯糖水
名门私房菜嘅服务态度超级好👍🏻职员会不停帮你换干净嘅碟同埋帮你斟茶加水🥰而且有高质嘅菜式😍食得出地道嘅顺德同广东菜💕好令人回味😋