2022-10-25 1158 浏览
当大家愈黎愈舍得洗钱系食方面唔知有无谂过香港地道野做到极致你会肯比几钱?平时可能60蚊左右食到既比贵多2-3倍又会系点样既味(⑉・̆༥・̆⑉)今次就黎到湾仔蓝屋附近既私房菜锋膳 @flowerdrumhk佢地lunch set都有好多选择 有饭有粉面 饭类会配爵士汤今次试左最多好评既串茄焗猪扒饭同叉烧煎蛋饭( ˙֊˙ )两款都用上左日本宫崎快乐猪想讲佢碗跟餐爵士汤好好饮.ᐟ‪‪‬由哈密瓜 陈皮 螺头 猪𦟌 花胶煲成好甜 味道好丰富店员介绍左几款调味料可以自己因应口味添加个人认为完全无需要 本身好够味了好 戏肉黎啦~串茄焗猪扒饭用左甜度较高既荷兰串茄去制作佢既茄汁绝对有分别既食到自然又好甜既鲜茄味甜到会觉得加左糖咁济炒饭底都无求其粒粒饭都有蛋痴住 炒得干身猪扒虽然用左宫崎快乐猪但就反而无太大惊喜咁当然都比一般既好食啦佢自身就松软 唔洗靠梳打粉坊间大家对黯然烧魂饭都好有要求锋膳都好认真对待灵魂部分既叉烧 同样用左宫崎快乐猪佢半肥瘦偏瘦但就算厚切食落都一啲唔干柴所以肉质并唔差架.ᐟ‪‪‬不过偏好肥叉既人就未必欣赏啦我觉得好处系唔会食腻特别系对比大围一间中菜既勾魂叉虽然好食 但食一两件都够蛋用左日
当大家愈黎愈舍得洗钱系食方面
唔知有无谂过香港地道野做到极致你会肯比几钱?
平时可能60蚊左右食到既
比贵多2-3倍又会系点样既味(⑉・̆༥・̆⑉)

今次试左最多好评既串茄焗猪扒饭同叉烧煎蛋饭( ˙֊˙ )
两款都用上左日本宫崎快乐猪

自制甜豉油捞饭都几出色既

其实我地系临last order入座
成间铺得我地 真心唔好意思
所以都无影好多相
都想赞店员招呼非常之好( ˶'-'˶)

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Follow @lastbitematters for more