2023-08-15
平日Lunch突然好想食日本野, 但系呢个钟数到到都咁多人, 今次行远少少, 黎到观塘海滨附近, 揾到一间环境舒服企理, 餐厅风格传统和式日本风格, 而且有寿司吧枱可以即场睇住师傅整! 食物质素十分高,!可以同时满足我想食刺身,又想食鳗鱼饭添! 晏就有Lunch Menu, 都几多款式选择添!刺身拼盘5种 $328 拼盘卖相十分精致, 五款刺身包括有三文鱼, 带子, 油甘鱼, 鲷鱼, 吞拿鱼, 每款刺身都系厚切大大片啖啖肉, 刺身非常新鲜没任何腥味, 最吸引我既一定系带子, 师傅刻意夹左柠檬片, 食落去清香朴鼻仲有香浓既带子鲜甜添, 非常出色!鳗蒲烧定食 $168 午市套餐跟前菜, 面豉汤, 日式蒸蛋, 白饭, 最平套餐由$116起 , 今次呢个鳗蒲烧好有诚意, 因为佢个size 系超级大份, 如果去日本食起马都要$300, 味道方面, 没腥味, 而且烧到表皮香脆, 内里软滑, 配上碎蛋丝同鳗鱼汁, 食多两碗饭都没问题!!!泡菜豚肉饭定食 $118 同样都系跟前菜, 面豉汤, 日式蒸蛋, 白饭, 泡菜豚肉配上洋葱丝, 香味十足, 份量都唔小,呢个价钱非常合理.提外话: 餐厅隔离系海滨,
刺身拼盘5种 $328
鳗蒲烧定食 $168
泡菜豚肉饭定食 $118
提外话: 餐厅隔离系海滨, 最适合同朋友或情侣过黎, 食完散散步, 倾下计一流!