2012-05-12 82 浏览
难得假期更系要揾友人出来饮饮食食一番先对得住自己...大家都无咩意见之下我地决定到中环high tea...置地内我地只知道有2间可以high tea, landmark 同这间选择之下,我地决定来此店试下, 我地2个未够3时就来点知都已经出现一条小人龙真系厉害.大约等左20mins左右就安排坐系门口位, 这里high tea set有3款选择, 1就系有scone, 咸点及甜点, 2就系有scone加咸点, 3就系scone+甜点.难得来就决定试晒全部啦反正都系差几十元...其实睇menu既相仲以为d食物好大份, 好彩来时样样都好似迷你版.饮品我叫左柠檬姜茶, 用上staub茶煲耐热保温, 可惜系用茶包冲茶有点儿失望.这里不是提供3层架, 而改用好似木碟送上, 咸点既三文治真系无咩特别, 无一款我喜欢 反而最正系d scone, 喜欢佢地既松饼够松化充满牛油香,配上佢地既jams岩岩好.蛋糕方面同样做得出色, 每件都精致美味, 特别喜欢有macaroon甜度适中, 就算连普通一件pound cake都做细致,个人喜欢此店high tea既甜点多些.
我地2个未够3时就来点知都已经出现一条小人龙真系厉害.