2020-05-19
西营盘高街附近一直都好多唔同小店,咩款式都有,有时行过都想食下。今晚返到屋企唔想煮同老婆行下高街睇下合眼缘又试下。7:00去到高街已好多人揾食,我地行下行下就见到间卖咖喱,睇下门口menu二人餐都几吸引比待应讲两讲就入左去。一坐低叫未叫餐就比左个例牌脆片,不过呢间同时会有三个sauce除左平时青色果种仲有一甜一辣酱。之后当然叫左个二人餐一黎就上左饮品先,我次次去每间都会点Mango Lassi ,今次呢间糖浆味比较重老婆就点杯啤,我饮左啖就觉得味道似青岛偏浓点点跟住小食就黎左咖喱角同鸡件,鸡件正正常,估唔到比较好食咖喱角,料料湿润同都几多,反而鸡少少干。同一时间都比埋蕃茄汤,少少酸酸辣辣(老婆就觉得有落左辣椒仔果种辣)最后上主菜,我地menu二拣一拣左牛油鸡同咖喱豆+全Naan. Naan系传统款干身,都系好好食牛油鸡咖喱甜甜地咖喱豆系稀汁款,由于我地以前未叫过想试,点知都真系一般般,纯口味问题食落唔错。今次呢餐加左支啤,埋单齐头$350,食到饱饱。晚晚都算丰富开心
除左平时青色果种仲有一甜一辣酱。之后当然叫左个二人餐
老婆就点杯啤,我饮左啖就觉得味道似青岛偏浓点点