2024-10-02
👦🏻同朋友去完睇戏🎬,就想揾边炉医医肚,而今次我地就黎到铜锣湾既爆爆锅。爆爆锅主打一人一锅既边炉模式,套餐包括左主餐、锅底,亦都可以追加小食同饮品!🌟主食(安格斯牛小排套餐/日本M5和牛肩胛肉眼套餐)套餐包括左主餐,白米饭/寛粉/新竹米粉(三选一),同埋蛤蜊菜盘。我地就分别叫左安格斯牛小排同埋澳洲M5和牛肩胛肉眼套餐,而澳洲和牛套餐可以加一蚊upgrade做日本和牛。安格斯牛小排油花分布丰富,同埋油脂比较集中,入口嫩滑;而澳洲和牛肩胛肉眼upgrade左和牛肩胛肉眼,食落肉质坚实,入口软嫩,两款牛肉不妨黎到可以一试。而蛤蜊菜盘包括蟹棒、响铃、豆腐同蚬等等,而比较值得提供既系蚬真系好新鲜同甜美!🌟锅底(红烧牛骨锅/台湾辣鸭血火锅)红烧牛骨锅带有浓郁牛香味,汤底醇厚滑,似台式牛肉面既汤底。台湾辣鸭血火锅汤底浓郁,而鸭血入口完全保持到滑嫩口感,而汤底唔会太辣。🌟饮品(苹果醋QQ冰红茶/冰爆朱古力)苹果醋QQ冰红茶清爽顺口;冰爆朱古力甜而不腻,饮落劲浓朱古力味!🌟追加小食盐酥鸡炸得唔会太干,炸粉亦唔会太厚,食落鸡肉鲜嫩多汁。🌟 自助蔬菜吧而外面有个自助既蔬菜吧,例如粟米、莲藕同埋娃娃菜等等,整
🌟主食(安格斯牛小排套餐/日本M5和牛肩胛肉眼套餐)
🌟锅底(红烧牛骨锅/台湾辣鸭血火锅)
🌟饮品(苹果醋QQ冰红茶/冰爆朱古力)
🌟追加小食
盐酥鸡炸得唔会太干,炸粉亦唔会太厚,食落鸡肉鲜嫩多汁。
🌟 自助蔬菜吧
而外面有个自助既蔬菜吧,例如粟米、莲藕同埋娃娃菜等等,整体十分新鲜。