2020-04-27
之前听过大围有间中菜味道很不错 今晚终于有机会去食😋 舖头门口挂满一盏盏红色灯笼 几有特色 店内枱与枱之间都落左胶帘 咁非常时期都食得放心👍🏻坐低点完茶 店员会送上两碟特色前菜 分别系话梅苦瓜同麻辣木耳 本来我就唔太钟意食苦瓜 但系呢碟苦瓜真系好有惊喜 每片都充满住话梅既香甜味 苦瓜唔苦 带少少回甘味 高质😋 麻辣木耳好爽脆 唔太辣 好开胃😚喺店员推介之下 我哋试咗出边好少食得到嘅豉油王鲜鹅肠😍 外面通常食到嘅都系鸭肠 呢到既鲜鹅肠真系好好食 每条都大大条 好肥美爽口🤤 豉油皇够获气又够味 配上少少葱同芽菜一流👅 另外我哋仲试左黑松露滑蛋炒虾球 柚子胡椒鲜鱿同啫啫唐生菜煲😆 黑松露滑蛋炒虾球一上菜已经闻到超级香黑松露味道 虾球超大只 而且好多 食落爽口弹牙好新鲜 黑松露滑蛋香滑无比 岩哂送饭🤤 柚子胡椒鲜鱿炸浆好薄 食落香脆 鲜鱿够新鲜 加上柚子整体感觉无咁腻更清新👍🏻 啫啫唐生菜煲称得上系玻璃生菜 火候啱啱好 带有虾酱嘅味道 非常惹味😋食饱饱当然唔少得甜品啦 附送既甜品一样十分高质素一d都唔马虎😍 分别系桂花糕 紫米糕同桃胶红枣糖水🤤 糕点清香又唔太甜 糖水足料滋润又养颜 女仕至
喺店员推介之下 我哋试咗出边好少食得到嘅豉油王鲜鹅肠😍
食饱饱当然唔少得甜品啦 附送既甜品一样十分高质素一d都唔马虎😍 分别系桂花糕 紫米糕同桃胶红枣糖水🤤 糕点清香又唔太甜 糖水足料滋润又养颜 女仕至爱 果然出色🌟