2023-04-25
同屋企人去食饭,都想坐得舒服啲,食得开心啲。 今晚就去咗 鹰巢 食饭,预祝母亲节。我哋预订咗 澳洲龙虾尝味海鲜套餐,非常丰富。一开始先有几个小食:冰烧三层肉、蜜汁脆鳝同埋叉烧皇。我想讲冰烧三层肉真系好香脆又够味;叉烧王用咗半肥瘦猪肉,肉质软冧;最好味系蜜汁脆鳝,皮脆肉嫩,起晒骨啖啖肉,好味道!芝士焗蟹盖好啱小朋友食,大量蟹肉同芝士捞埋一齐,放喺蟹盖上面,好睇又好食。原个椰皇花胶炖鸡汤好滋补好好饮,椰子味好香,入面仲有螺头同花胶,好足料!之后就到重头戏:碧绿彩椒炒澳洲龙虾球😍 呢个菜式摆盘好靓,色香味俱全!澳洲龙虾球肉质鲜美,龙虾肉结实爽口,轻轻调味已经好好食😋😋😋 大啖大啖龙虾肉咁食真系好正,非常满足~玉梨带子系一个口感同味道都好丰富嘅菜式,香梨垫底解肥腻,上面系炸咗嘅带子同虾胶,带子都好厚肉👍🏻妈妈最钟意食荷香云腿蒸龙趸球,分量十足,龙趸好新鲜,好有鱼味,无乜骨,配咗少少金菇味菜等等调味,几好食。食完咁多𩠌之后仲有南乳吊烧鸡同蟹肉伊面,呢个套餐真系好丰富。最后仲有枣皇糕同埋红豆沙,大家都食到饱饱的。呢度环境幽静舒适,下次同屋企人食饭都可以再嚟呢度!
最后仲有枣皇糕同埋红豆沙,大家都食到饱饱的。
呢度环境幽静舒适,下次同屋企人食饭都可以再嚟呢度!