2023-12-05
自从airside开咗之后,启德就变咗美食天堂,呢间餐厅系我bookmark咗好耐嘅中菜厅,今日终于有机会同朋友嚟食😎入到餐厅你会觉得呢间餐厅同一般嘅中菜厅与别不同,环境相当典雅,感觉好有格调🤩呢套连茶叶都有八款俾我哋选择,侍应仲会攞出茶叶为我哋讲解同比我哋选择🥳餐厅嘅食物都好有特色,尤其佢嘅食材,来自世界各地,选择超级多,我同朋友就叫咗:首先前菜我哋拣咗,北寄贝沙姜渍:呢个北寄贝相当新鲜,有一种爽脆嘅口感,配埋佢嘅酱汁,相当好味🤤岚月哈毛猪叉烧:呢个叉烧都相当正,佢个蜜汁调教得啱啱好,叉烧软硬适中,侧边仲有少少㶶边添,真系食完仲想再食😚桔柚黑鳕鱼:呢个鳕鱼鱼肉相当鲜嫩,佢个金桔柚子酱,简直令呢道菜嘅味道提升,甜甜地,真系好出色🥰皇帝蟹脆米泡饭:泡饭材料相当充足,有皇帝蟹肉之余,仲有翠玉瓜,肉碎,佢个泡饭嘅汤尤其鲜味😘最后我哋各自仲叫咗个甜品:桂圆杞子炖雪燕同伯爵茶奶冻,一个够晒滋补,另一个卖相相当吸引,为呢一餐画上完美。❤️