2024-11-27
趁住蟹季就肯定要食蟹啦,今日喺大角咀乐天经典俾我发现到有一个CP值劲高嘅二人蟹套餐。超多嘢食。环境阔落舒适,服务都好好。嘢食高质👍🏻椒盐香酥鲜淮山呢道菜真系出奇好味,淮山外脆内软,椒盐的香气恰到好处,令整个味道更加突出。每一口都有清爽的淮山味。黄金焗螃蟹焗螃蟹真系今餐的亮点,蟹肉鲜甜无比,咸蛋黄的浓郁味道完美地融合咗蟹肉,吃到最后都忍唔住想把壳都舔干净。每一口都令人陶醉,真系唔可以错过!泰式炭烧猪颈肉呢道菜绝对俘虏我嘅心,猪颈肉炭烧得恰到好处,外脆内嫩,味道香浓。搭配泰式调味,带有微辣的感觉,真系令人食指大动,欲罢不能!虾味鱼子虾球炒饭炒饭粒粒分明,虾球弹牙,鱼子的鲜味更添层次感。整体口感丰富。清新丸绿豆爽作为甜品,清新丸绿豆爽真系一个好选择,清甜可口,口感滑顺,消暑又解腻,完美地为整餐画上句号。热豆浆呢杯热豆浆浓郁香滑,饮落去令人感到暖心,无论系开胃定系搭配其他菜式,都非常合适。柠檬薏米水最后,柠檬薏米水清新解渴,酸酸甜甜,饮完后令人神清气爽,真系整餐完美的收尾。
椒盐香酥鲜淮山
黄金焗螃蟹