2023-08-22
今日跟朋友去食好西,佢去上环个边返工,系和藏食过lunch觉得好高质,所以就带我收工去试下餐厅座位唔算多,所以最好要先预约,我地坐左全bar枱位置,可以欣赏师传既手艺佢地有omakase,只系$680,认真抵食,不过我地散叫左,因为想食多D串烧鱼生/刺身和牛他他紫菜卷配三文鱼籽、拖罗/牡丹虾我食左佢地推介既和牛他他,紫菜好脆,配上醋饭同埋厚厚牛肉他他,加埋上面既三文鱼子,口感丰富,和牛他他入口即融,拖罗/牡丹虾亦十分新鲜扬物鹅肝海胆紫苏卷紫苏包住鹅肝海胆,炸完外脆内软,师傅见我地两个人仲帮我地分半,好细心串烧牛小排紫苏芝士卷 /牛小排 /下肩胛 /牛筋膜 /月见紫苏牛肉棒 /封门柳 /牛肩葱间 /牛肋条 /牛舌芯 /鳗鱼 /花胶地鸡肉棒 /青椒 /银雪鱼西京烧佢地有不同种类同部位既牛,有日本产、澳洲或美国,每款牛各有特色,特别要提下牛筋膜,弹弹口口感特别,而唔系好多地方有得食;鳗鱼亦都好好食,皮脆肉滑;月见紫苏牛肉棒都好特别,平时鸡肉棒食得多,牛肉棒都系第一次食,一入口即融,带阵阵紫苏味服务职员态度亲切,师傅仲会主动介绍食材,同我地倾下计,好热情
鱼生/刺身
和牛他他紫菜卷配三文鱼籽、拖罗/牡丹虾
扬物
鹅肝海胆紫苏卷
串烧
职员态度亲切,师傅仲会主动介绍食材,同我地倾下计,好热情