2021-11-08 36 浏览
听闻呢间系「炭火地鸡」老板新开嘅 #高级串烧 店 search 吓OpenRice, 原来呢间有分店今次我地唔叫 #生啤🍺 反而试吓佢嘅 #特饮 #菠萝青柠梳打 呢杯有惊喜👍🏻 🍍系用新鲜菠萝肉 再加上青柠、梳打水 所以唔会好甜 而且充满菠萝香 食串烧时够哂解渴 够哂fresh 推推推🙌🏼🙌🏼🙌🏼串烧方面 海鲜要留意吓🧐系时价 而且未必样样有今日就只得蚝同活元贝 #川烧活元贝 今日市价$50只 不过粒元贝真系大大粒,好厚身钟意食辣嘅啱哂 因为佢上面啲椒粒好似唔多 但一粒已食到我条脷痺哂(利申:我唔食得辣😅)#芝士烧广岛蚝 呢个推推推🙌🏼🙌🏼🙌🏼$48有两只 仲要只只都好大只 好肉地 够新鲜 蚝味浓即使我拣嘅系芝士烧 但蚝味绝对冇俾芝士味掩盖 而且佢地烧得刚刚好 唔会烧到只蚝干哂 夹起只蚝食完 下面仲有啲蚝水系到💦 #盐烧A4宫崎牛 同 #盐烧Prime牛小排 都有order宫崎牛 $58 贵啲真系有原因 放入口有入口即溶感觉 而且质地软身、滑身好多而prime 牛小排 $38 就好口感啲 重牛味啲各款蔬菜串烧都好有质素 唔会🙅🏻‍♀️烧完黑萌萌 浓哂 刚刚好 唔会干争争😎 不过佢地嘅烧法
听闻呢间系「炭火地鸡」老板新开嘅 #高级串烧 店
search 吓OpenRice, 原来呢间有分店

菠萝青柠梳打

呢杯有惊喜👍🏻 🍍系用新鲜菠萝肉 再加上青柠、梳打水

串烧方面 海鲜要留意吓🧐系时价 而且未必样样有

而且佢地烧得刚刚好 唔会烧到只蚝干哂
夹起只蚝食完 下面仲有啲蚝水系到💦

而prime 牛小排 $38 就好口感啲 重牛味啲

各款蔬菜串烧都好有质素 唔会🙅🏻‍♀️烧完黑萌萌 浓哂
刚刚好 唔会干争争😎 不过佢地嘅烧法同地道串烧系有啲唔同 可以留意返张menu纸有写系咩风味

最后叫多咗个 #焦糖鳗鱼芝士玉子烧 $28
焦糖鳗鱼芝士玉子烧

好抵食 够大份 卖相好吸引 唔好以为廿几数旧鳗鱼就好细旧🤣
焦糖面够香 够脆口 不过个人会觉得再薄啲更脆个口感会更好
鳗鱼汁挂著浓郁嘅鳗鱼汁被芝士玉子圈著
芝士味好浓 所以入口同时有四种味道冲击 不过又几match 好丰富
个人钟意玉子可以再creamy 多啲 生多少少
不过呢个系 #鸡蛋里挑骨头 呢个都好推推推🙌🏼🙌🏼🙌🏼
2021-10-28
菠萝青柠梳打
川烧活元贝
焦糖鳗鱼芝士玉子烧
  • 芝士烧广岛蚝(两只)
  • 盐烧玉米笋
  • 盐烧A4宫崎和牛