2022-10-24 36 浏览
一直都好钟意食日式串烧,见到呢间好似几正😍装修简约型格Feel,设有Bar枱及和式座位🎌🎎Bar枱座位仲可以睇到师傅即场制作串烧嘅过程,感觉有啲似 Omakase🤗入座后,店员先送上🍋柠檬冰水、餐前小食及4款调味料!🥕餐前小食有椰菜、红萝卜条及青瓜条,可以点埋类似甜酱嘅酱料一齐食,几清新!🐣阿波美鸡翼日本阿波美鸡出名正😍好大只鸡翼呀,鸡皮烧得好香脆,鸡肉嫩滑多汁,而且鸡味浓郁,只系加咗少少盐去烧已经好正啦😋必食!🌽粟米牛油烧粟米烧得超靓,加咗牛油真系好香,食落好嫩又爽口,香甜又多汁,正👍🏻🍡烧带子好大粒带子,烧得刚刚好,食落鲜甜啖啖肉🐷猪肉芦笋卷薄薄一片猪肉包住爽甜嘅芦笋,咬落口感好正而且带啲油脂香😋🐠烧白鳝烧至金黄色,咬落鱼皮香脆可口,鱼肉紧致爽口,充满鱼油嘅香味,好食😋🥩烧羊扒大大件羊扒😍加咗黑椒粒落去烧,好香!食落肉质软淋充满肉香味,一啲都唔膻,而且好Juice,超正😋🐥免治鸡肉软骨棒烧得好靓,食落有口感,点埋个月见汁就更好味😋🐤汁烧鸡肉大葱串用咗日式烧汁,鸡肉食落嫩滑Juice,鸡味浓郁,连埋大葱一齐食,味道更丰富😋🐽紫苏叶猪肉串食落好酥脆,一啲都唔油腻,香口🐷黑豚肉大葱串肥瘦

入座后,店员先送上🍋柠檬冰水、餐前小食及4款调味料!
餐前小食

🥕餐前小食
阿波美鸡翼

🐣阿波美鸡翼
粟米牛油烧

🌽粟米牛油烧

🍡烧带子
好大粒带子,烧得刚刚好,食落鲜甜啖啖肉

🐷猪肉芦笋卷
薄薄一片猪肉包住爽甜嘅芦笋,咬落口感好正而且带啲油脂香😋
烧白鳝

🐠烧白鳝
烧羊扒

🥩烧羊扒
免治鸡肉软骨棒

🐥免治鸡肉软骨棒
烧得好靓,食落有口感,点埋个月见汁就更好味😋

🐤汁烧鸡肉大葱串

🐽紫苏叶猪肉串
食落好酥脆,一啲都唔油腻,香口

🐷黑豚肉大葱串
肥瘦适中嘅黑豚肉,烧至酥脆配埋大葱,味道更丰富

🍡汁烧豆腐
豆腐烧至外脆内软,加咗烧汁,食落Juice充满豆香🫶🏻

🍠日本蕃薯
小甜薯食落香甜,啱晒我呢个薯控

🍄汁烧鲜冬菇
烧得唔错,咬落都几Juice, 唔会烧到干晒
法国鹅肝

🦆法国鹅肝
好肥美呀,外脆内淋,满口油脂香,好邪恶呀😝
烧饭团

🍙烧饭团
烧至金黄色,表面香脆有饭焦,内里烟烟韧韧,又几正wor😋

总结💕整体嚟讲,环境舒适,食物有质素!坐系bar枱睇住师傅烧真心好似食紧Omakase😂串烧全部都系即叫即烧,新鲜热辣,真系好正😍基本上啲串烧嘅调味都好适中🫶🏻
阿波美鸡翼
粟米牛油烧