2020-10-18 226 浏览
九龙城都好嘢食就系人都知嫁啦,今日就试咗一间出名食酸菜鱼嘅有口福。凉菜叫咗一个尖椒皮蛋,本身见份量咁多以为三个人会食唔晒,但系少少辣辣味原来同配皮蛋出奇地夹,结果系其他𩠌未黎之前,我哋已经将佢一扫而空。佢哋嘅酸菜鱼每日新鲜制造,绝对唔会留过夜,而且限量供应,好彩𠮶日去得早,唔系分分钟冇得食。酸菜鱼非常之惹味,酸辣适中,只系微辣,鱼片非常入味,配菜有酸菜、芽菜等,同埋酸菜鱼唔少得嘅水晶粉。食川菜点可以唔试一试水煮,所以一见到个水煮田鸡,成枱即刻话想试,水煮鱼就食得多,水煮田鸡真系唔系成日都有机会食到。可能因为自己都食得辣(三哥可以食到中辣),水煮田鸡冇想像中咁辣,田鸡通常会喺煲仔饭度见到,水煮又系另一个新嘅玩法,闻到香味已经流晒口水,比平时食到嘅田鸡更加juicy最欣赏嘅地方就系佢哋嘅锅可以自选菜色,师傅会帮你整完一齐煲之后先上菜,比自己火锅整嘅更加入味。我哋就系水煮田鸡加咗鸭血,又系酸菜鱼加咗豆腐串,两种配料个味道都好夹。另外叫咗个辣炒莴笋丝,大乡里表示其实冇咩食过莴笋,但系见佢吵到出嚟晶莹剔透,口感清爽,加少少辣吊味之后越食越上瘾,之后成晚都停唔到口。成晚都系辣野梗系要有啲冻嘢饮ba

尖椒皮蛋

酸菜鱼

水煮田鸡

辣炒莴笋丝

成晚都系辣野梗系要有啲冻嘢饮balance下,女士就叫咗加多宝凉茶下下火(怕生暗疮嘛),男士一于少理,叫咗泰国啤酒,根据佢所讲麦味比较重。

埋单都只系2百几一位,超抵食!
尖椒皮蛋
酸菜鱼