2021-02-04 106 浏览
近期见到好多人介绍呢一间车仔面好好食,所以今次专程去试下,去到时候大约中午1点10分左右,见到仍然有人龙,前面大约十个人左右,都唔少人过㖞,不过大约等左十分钟就已经有位,可能系食车仔面关系,所以都好快有位未入座之前店员会比餐牌我哋写定先,所以一入去坐低好快就有得食,呢间餐厅装修比较新潮,唔系传统装修,座位都比起传统车仔面店坐得舒服少少,另外原来有一间总店喺上环,都开咗好多年,我都系近期先知道🙊咖喱鱼蛋|咖喱鱿鱼|酸斋|油面 $40 我碗面未到之前,隔离枱𠮶个男士就不停赞油面好好食,咁啱我又系叫油面,所以我第一啖系先食油面,又真系几好味㖞,煮得刚刚好,软硬度适中,唔会太淋咖喱鱼蛋唔会腥,弹牙又好食,咖喱汁好香浓酸斋虽然系浸住汤入面,但仍然有酸斋的酸甜味,有口感又开胃咖喱鱿鱼系水鱿,都弹牙我汤底选择了咖喱辣汁,又唔会好辣细尊|米线 $40 - 猪红|萝卜| 咖喱鱼蛋|红肠|细尊其实都好抵食,有5个𩠌,叫咗米线,唔会太过淋,仍然有咬口猪皮大件又爽口,索哂啲汤汁就更加好味猪红系爽口,唔会一夹就松散萝卜大件清甜又无渣红肠就无咩特别,正正常常的🌟个人推荐系酸斋,猪红,油面,不过每个人口味唔同,如果

咖喱鱼蛋|咖喱鱿鱼|酸斋|油面 $40
咖喱鱼蛋唔会腥,弹牙又好食,咖喱汁好香浓
酸斋虽然系浸住汤入面,但仍然有酸斋的酸甜味,有口感又开胃
咖喱鱿鱼系水鱿,都弹牙
我汤底选择了咖喱辣汁,又唔会好辣

猪皮大件又爽口,索哂啲汤汁就更加好味
猪红系爽口,唔会一夹就松散
萝卜大件清甜又无渣
红肠就无咩特别,正正常常的
细尊

🌟个人推荐系酸斋,猪红,油面,不过每个人口味唔同,如果我再食会食呢啲
🌟有最低消费$38
2021-01-20