餐厅: Peek-A-Poke (希雲街)
资讯:

2024-05-06 139 浏览
今日同事话想食健康D , 揾左间Poke  Bowl, 咁一向爱运动爱健康嘅我当然要支持下佢啦 .  餐厅喺希云街,低调嘅门面. 唔太起眼. 但更显特别, 一间特别嘅小店. 面积不太大. 入到餐厅大概都有20个座位左右, 枱距有点近. 但坐位还算舒服, 可自由拣位,有点餐纸拣好食物,再去柜台付款落单便可。低卡低脂健康Poke Bowl 啱晒我. 我地两人,一人叫了一个signature bowl。店员都好NICE , 态度超好, 食物会送过嚟。California 加州风味碗 ($98)   有三文鱼、青瓜、鸡蛋丝、三文鱼子配果仁芝麻酱, 配珍珠糙米+沙律.  份量不少. AHI-SAN  吖嘻先生 ($88)  有吞拿鱼, 枝豆 , 香茹,青葱, 山葵乳酪酱.   配珍珠糙米+沙律 .  我再加三文鱼子. 配料都好新鲜. 配埋酱汁 更加惹味。沙律菜+珍珠糙米令我更有饱腹感.  今餐真系好健康, 低卡高蛋白质, 朋友仲话好好味又健康过两日要再来. 仲叫左个Fruit Punch  , 有惊喜. 好Fresh , 甜度适中.总结:  佢地有Signature poke bowl 或自选B

配料都好新鲜. 配埋酱汁 更加惹味。
沙律菜+珍珠糙米令我更有饱腹感.
总结:

佢地有Signature poke bowl 或自选Bowl ,  都可以拣份量,有迷你、普通、加大, 仲可以任加配料满足你所有喜好.
食得健康又好味 !

店名: Peek-A-Poke地址: 铜锣湾希云街16号地舖铜锣湾站F1出口
2024-05-02