2024-09-28 0 浏览
今日去炮台山揾嘢食经过见到呢一间餐厅 个门面好光猛 又近地铁站 餐厅名又特别 所以就入咗去试喇😋😋红酒烩牛尾煲嚟呢度之前都系openrice度见到好多人介绍呢个红酒烩牛尾煲 好似呢一到嘅signature嘅product 而我系超级钟意食牛尾但系屋企呢煮嘅话就个步骤好多亦都好嘥时间咁所以呢我就嚟到特登系试咗呢个红酒烩牛尾煲喇 食得出牛尾系有浓味嘅酒香 亦都冇抢过其他配料嘅味 食得出呢个煮法专业嘅 亦都软淋适中椒盐虎虾虎虾系非常之新鲜 新鲜到个头亦都系非常之完整 仲有好大只 有好香嘅蒜蓉味 唔会特别咸竹笙扒罗汉斋呢个𩠌非常之足料 嚟到大大碟之余仲要好食 仲有嘅系听到隔离枱都系叫呢一个𩠌 隔离枱叫呢个系小油小盐 喺茶餐厅入面呢其实好少会见到系可以咁样叫法 而餐听都可以做到 真系好特别呀食到最尾真系好饱肚先发现佢哋嘅特饮系非常之有特色嘅 套餐价亦都几平但系发现个肚真系太饱食唔落喇希望下次再嚟试嘅时候可以再试下个特饮啦

红酒烩牛尾煲

椒盐虎虾