2024-06-23 114 浏览
成日都听到水门鸡饭个名但一直都未试过 今日终于同朋友嚟咗观塘裕民坊嘅分店试下 估唔到价钱抵食之余食物仲几高质添! 不过本身以为铺头喺系商场入边 点知原来系出面地铺嚟 过嚟食嘅朋友要留意了! 水门鸡饭 用qr code落完单店员就上咗冬瓜汤同鸡汁比我地 不过觉得汤嘅胡椒味重咗少少搞到有少少辣 朋友加钱转咗做鸡髀肉 鸡肉好滑身 就咁食已经好够味 点埋鸡汁咁食就更加香水门双并炸鸡饭我同样转咗做鸡髀肉 肉质一样好嫩滑 双并并嘅系炸鸡 所以店员就上咗鸡汁同炸汁比我 炸鸡外皮好酥脆 点埋泰式辣酱食仲惹味芒果糯米饭虽然食完成碟饭已经好饱 但甜品都系要嗌的 芒果好甜无渣 糯米饭烟韧得嚟好香椰汁味泰式奶茶 (加珍珠)泰奶嘅甜度啱啱好 珍珠有嚼劲热苹果雪梨水除咗有苹果同雪梨 竟然仲有南北杏同红枣系入面 好足料!

水门鸡饭

水门双并炸鸡

芒果糯米饭

泰式奶茶 (加珍珠)
泰奶嘅甜度啱啱好 珍珠有嚼劲

热苹果雪梨水
除咗有苹果同雪梨 竟然仲有南北杏同红枣系入面 好足料!